Brussels Airlines vanaf andere luchthavens

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na de aanslagen in Brussel is het vliegveld Zaventem gesloten. In ieder geval zal het vliegveld tot en met zondag gesloten zijn. Voor Brussels Airlines, waar Zaventem de thuisbasis is, een regelrechte ramp. Het is namelijk ook nog eens het drukke paasweekend!

Om toch enigszins te kunnen vliegen, heeft Brussels Airlines diverse toestellen verplaatst naar de regionale luchthavens Luik en Antwerpen: Tien Airbus A319/320 toestellen zijn naar Luik gegaan en vijf kleinere Avro RJ100 toestellen naar Antwerpen.

Een overzicht van de status van Brussels Airlines vluchten is hier te vinden met de informatie of een vlucht is geannuleerd of wordt omgeleid.

Het Brusselse vliegveld Zaventem na de aanslag
Het Brusselse vliegveld Zaventem na de aanslag

Intercontinentale vluchten

Ook zoekt de maatschappij mogelijkheden om lange-afstandsvluchten te starten met hun Airbus A330’s en dit gaat vanaf morgen gebeuren vanaf de luchthavens Frankfurt en Zürich.
Vijf vliegtuigen zijn woensdag al vertrokken naar Afrikaanse bestemmingen om gestrande passagiers op te halen. Twee toestellen zijn gisteren teruggevlogen en geland op Zürich. Andere toestellen zullen vandaag en morgen landen op Luik, Zürich of Frankfurt.

Een overzicht van alle intercontinentale vluchten die gevlogen worden, is eveneens op de site van Brussels Airlines te vinden. Passagiers kunnen contact opnemen met de servicedesk van de airline via +32 2 723 23 62 om vanuit diverse Europese steden te vliegen naar Zürich of Frankfurt. Van daaruit kan men dan het vliegtuig naar Afrika of USA nemen.

SN international arriving flights

Op de website van Brussels Airlines een overzicht van intercontinentale vluchten
Op de website van Brussels Airlines een overzicht van vertrekkende intercontinentale vluchten

Logistieke operatie

Het verplaatsen van zoveel vliegtuigen als ook het opstarten van vluchten is een enorm logistieke operatie! Denk alleen al aan de catering en bagage-afhandeling. Dit zijn normaal processen die veel voorbereidingstijd vergen en nu in no time geregeld moeten worden. Men heeft in de afgelopen dagen met man en macht gewerkt om toch zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen.

Andere airlines

Uiteraard kunnen ook andere airlines niet op Brussel vliegen. Veel vluchten zijn geannuleerd en sommige vluchten worden omgeleid. Lufthansa, partner van Brussels Airlines, heeft alle vluchten geannuleerd. Ryanair is uitgeweken naar Charleroi en Easyjet naar Lille in Frankrijk. JetAirFly (de Belgische TUI) is uitgeweken naar Charleroi en Oostende. En Etihad Airways uit Abu Dhabi wijkt uit naar Düsseldorf.

Voor passagiers is het ook ingewikkeld proces. Voor velen zal een geplande trip met Pasen nu mogelijk niet door kunnen gaan of wordt het ingewikkeld om op plaats van bestemming te komen.

Ben/was jij van plan deze dagen vanaf Brussel te vertrekken? Deel je ervaringen met ons op ons forum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *