British Airways viert 100 jaar vluchten op Schiphol1 min leestijd

British Airways A320

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gisteren was het precies 100 jaar geleden dat British Airways voor het eerst op Schiphol vloog. De eerste vlucht vond namelijk op 31 maart 1924 plaats. 100 jaar later introduceerde de Britse maatschappij gratis Wi-Fi voor leden.

British Airways vliegt 100 jaar op Schiphol

100 jaar geleden was alles wel helemaal anders. Zo had British Airways toen nog de naam Imperial Airways en werd er niet op Londen-Heathrow of Londen-Gatwick gevlogen. De eerste vlucht vond plaats vanaf Londen-Croydon. Het huidige British Airways bestaat eigenlijk nog maar sinds 1974. In dat jaar besloten namelijk British Overseas Airways Corporation (BOAC) en British European Airways (BEA) verder samen te gaan onder de naam van British Airways. Alhoewel Amsterdam vanuit Londen ook toen al een populaire verbinding bleek te zijn, was het niet de enige bestemming buiten het Verenigd Koninkrijk voor Imperial Airways. Ook toen werd er inmiddels al gevlogen op veel bestemmingen binnen Europa, India en Afrika.

British Airways, Schiphol
British Airways vliegt vandaag 100 jaar op Schiphol. (Foto: InsideFlyer)

Later verhuisde de maatschappij uiteraard wel naar Gatwick en Heathrow. Vooral vanaf deze laatste luchthaven was het aanbod aan intercontinentale bestemmingen groot. Later kreeg British Airways ook concurrentie van KLM die op dit moment in het Verenigd Koninkrijk goed vertegenwoordigd is. Inmiddels vliegt British Airways al 100 jaar op Schiphol. Dit liet de luchthaven vandaag weten op hun Instagram-pagina.

Eigen lounge op Schiphol

In de loop der jaren is er natuurlijk veel gebeurd. Zo heeft de maatschappij zelfs een aantal jaren een eigen lounge gehad op Schiphol. Deze lounge heeft nu echter plaatsgemaakt voor de Oneworld lounge waar je uiteraard nog steeds naar binnen mag als je status hebt hebt binnen Oneworld of business class vliegt.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *