British Airways start nieuwe route naar Aruba1 min leestijd

British Airways B777-200 ©BA

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways start in maart met een nieuwe route naar Aruba. Deze vluchten vertrekken van en naar Londen Gatwick. Hierdoor is het eiland ook bereikbaar vanuit Europa met een oneworld luchtvaartmaatschappij.

Start je je reis vanaf Schiphol, dan kun je geen gebruik meer maken van de British Airways lounge omdat deze gesloten is. Als je in aanmerking komt door bijvoorbeeld een Business class ticket of elite status, dan kun je wel gebruik maken van de naastgelegen Aspire lounge.

British Airways naar Aruba

De luchtvaartmaatschappij combineert deze bestemming met Antigua. De vluchten starten vanaf 26 maart 2023 en worden uitgevoerd gedurende het zomerseizoen. Beide bestemmingen zijn nieuw voor de luchtvaartmaatschappij. De vluchten worden twee keer per week volgens dit schema uitgevoerd:

  • BA2157 vertrekt om 10:00 uur uit Londen en komt om 13:35 uur aan in Antiqua. Om 14:35 uur vertrekt het naar Aruba en komt om 16:30 uur aan.
  • BA2156/BA2256 vertrekt om 18:30 uur uit Aruba en komt om 20:15 uur aan in Antiqua. Om 21:25 uur vertrekt het toestel naar Londen en komt de volgende dag om 10:25 uur aan.

Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een B777-200ER in. British Airways heeft verschillende configuraties van dit toestel in dienst, maar hoogstwaarschijnlijk wordt alleen de ‘Gatwick’ variant ingezet. Dit toestel is voorzien van 20 stoelen in Business Class. Deze stoelen staan in een 2-4-2 opstelling en kunnen volledig plat. Het is echter niet voorzien van de nieuwe Club World Suites. In Premium economy staan 48 stoelen in een 2-4-2 opstelling. In Economy class staan 252 stoelen in een 3-4-3 opstelling.

Ook KLM vliegt een aantal keer per week vanuit Schiphol naar Aruba. Daarnaast kun je met TUI naar het eiland reizen, zowel vanaf Schiphol als seizoensgebonden vanuit Brussel en Londen Gatwick.

British Airways nieuwe route ©GCmap

Afbeeldingen ©BritishAirways,GCmap

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *