British Airways lounge op Schiphol blijft gesloten1 min leestijd

British Airways Lounge op Schiphol (Bron: OneWorld)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De British Airways lounge op Schiphol gaat niet meer open volgens London Air Travel. De lounge was al lange tijd gesloten vanwege het Covid-19 virus maar blijft dat dus ook. De lounge kon je vinden na de veiligheidscontrole in het non-Schengen gebied. Passagiers van British Airways die in aanmerking komen voor de lounge, kunnen gebruik blijven maken van de naastgelegen Aspire lounge. Deze vind je op de derde verdieping in vertrekhal 2/3.

British Airways lounge gaat niet meer open

De British Airways (BA) lounge blijft dus gesloten op Schiphol. Alleen de Europese BA lounges in Genève, Milaan en Rome blijven open. Wat er met de ruimte gaat gebeuren van de gesloten BA lounge is op dit moment nog niet duidelijk.

In 2019 werd de BA lounge in Amsterdam nog toegevoegd aan Priority Pass & Dragonpass. Hierdoor kon je ook de lounge bezoeken via een van deze netwerken. De Aspire lounge is ook toegankelijk met een Priority Pass. Kinderen onder de 2 jaar hebben gratis toegang. De toegang met Priority Pass is wel afhankelijk van de drukte. Met de sluiting van de BA lounge is het de afgelopen periode zeer druk geweest in de Aspire lounge, waardoor er weinig momenten waren waarbij je toegang kreeg met Priority Pass.

Toegang Aspire Lounge Schiphol

Passagiers van British Airways houden toegang tot deze Aspire lounge. De volgende passagiers krijgen kosteloos toegang op Amsterdam Schiphol Airport:
  • BA Business en First class passagiers
  • Oneworld Sapphire en Emerald elite-status passagiers indien je met een Oneworld vlucht vliegt
  • Business en first class passagiers van andere Oneworld luchtvaartmaatschappijen op Schiphol

Wil je weten welke lounges je nog meer kunt bezoeken op Schiphol? Neem dan eens een kijkje in dit artikel op InsideFlyer.

British Airways A320

Afbeeldingen ©oneworld/British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *