Totale chaos bij British Airways Londen door computerstoring

British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways is genoodzaakt al haar vluchten vandaag vanuit Londen Gatwick en Londen Heathrow te schrappen vanwege ernstige IT problemen.

BA’s nieuw IT systeem bleek reeds eerder onstabiel afgelopen jaar toen het systeem plat lag in juni, juli en september 2016.

BA’s homepage, ba.com, moest het ontgelden. De site lag er vandaag meerdere uren uit en gaf een zogenaamde “404 error”. Vooralsnog is er van een cyber attack geen sprake.

British Airways

Ook BA’s mobiele app werkte vandaag niet waardoor mensen geen boardingpass konden ontvangen en dus niet door de security konden komen.

British Airways

Ook het inkomend vliegverkeer ondervindt ernstige hinder. Doordat de gates zijn bezet kunnen vliegtuigen niet deboarden. Dit zorgt voor lange rijen met vliegtuigen die niet kunnen parkeren bij de gate.

BA raadt mensen aan niet naar Gatwick en Heathrow te komen. De luchthavens zijn overvol. Het vliegverkeer ondervindt ernstige verstoringen door de IT problemen. De airline heeft echter niet medegedeeld hoeveel vluchten zijn geschrapt en hoeveel mensen zijn gedupeerd.

BA zegt hard aan het probleem te werken en zo snel mogelijk het probleem op te lossen. BA zegt zo snel mogelijk informatie te voorzien zodat passagiers weten waar men aan toe is.

Ook in de komende dagen verwacht BA probleem te ondervinden door de IT storing. BA zegt te verwachten dat de totale check in morgen op de luchthaven dient te gebeuren. Dit zal ongetwijfeld tot verdere vertragingen zorgen.

 

Reacties

  1. HaikoW zegt

    Ben net succesvol online ingechecked voor mijn vluchten morgen. Ben benieuwd wat ik aan zal treffen…

    • HaikoW zegt

      Kreeg gistermiddag een email dat de vlucht van vandaag geannuleerd is, kan dus geen update vanaf LHR geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *