Betaal in de KLM-app met Apple Pay

klm app

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rekeninghouders bij ING kunnen vanaf vandaag gebruik maken van Apple Pay. KLM springt daar snel op in en voegt de betaalmethode ook gelijk toe aan haar eigen app. Zo kunnen klanten van de airline via de app door middel van Touch of Face ID betalingen doen voor vliegtickets en extra diensten zoals bagage of een bepaalde stoel. Hiervoor wordt samengewerkt met betaalprovider Adyen. KLM wil zo het gemak voor de klant verder vergroten. Eerder voegde KLM ook Google Pay al toe aan de betaalmethoden, naast de gebruikelijke opties zoals iDeal en creditcard.

 

KLM Ticket

App

De app is een belangrijk instrument voor KLM om de interactie met de klant te vergroten. De app is al miljoenen keren gedownload en wordt volgens de maatschappij door meer dan 100.000 mensen per dag gebruikt. De verschillende toevoegingen aan de app, zoals een augmented reality bagagescanner, passen binnen KLM’s strategie om de meest klantgerichte en innovatieve airline van Europa te zijn.

Reacties

 1. Ludwig zegt

  Bij KLM betaal je natuurlijk op de wijze die FB miles oplevert en dat is voor zover ik kan opmaken nog steeds alleen met Amex. Tot die tijd bedank ik netjes voor Apple Pay.

  Nu ik toch bezig ben… Eerlijk gezegd voegt de body van het artikel, zoals vaker, weer eens niets toe aan de headline en het artikel ontbeert enige verwijzing naar de hamvraag die lezers bezighoudt.

   • Ludwig zegt

    Als je het hebt over KLM en betaalmiddelen op een site waar lezers graag horen over frequent flyer miles sparen dan lijkt het me duidelijk. Zoals ik al hintte: het zou leuk zijn om te lezen of er met Apple Pay via de FB Amex kaart iets te verdienen valt. Maar ik trek die conclusie zelf maar: nee dus.

 2. Clemens van der Horst zegt

  Ze zijn er snel bij! Hopelijk is Apple Pay ook spoedig te gebruiken bij andere banken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *