Bestemmingstips: Valencia, een stad met drie gezichten3 min leestijd

Valencia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Valencia, op twee na grootste stad van Spanje, gelegen aan de Middellandse zee en bekend om de paella. Valencia wordt steeds populairder als stedentrip bestemming en dat is logisch. Het heeft naast een oude stad, moderne architectuur en een brede kustlijn. Al met al een stad waar het goed vertoeven is voor een aantal dagen.

De oude stad is gelegen langs de Turia. Op dit moment is de Turia een park, maar 60 jaar geleden was dit nog een rivier die door de stad stroomde. In 1957 is de rivier overstroomd en de overheid heeft daarna besloten de rivier deels droog te leggen. In 1986 werd het Turia park geopend. Dit park vormt nu het verbindende element tussen de verschillende gebieden.

In de oude stad is de historie van de stad te vinden. Door de smalle straatjes kun je hier langs de bezienswaardigheden struinen als de kathedraal, de centrale markt en het overheidsplein. De hitte van de dag blijft hangen in de oude stad en in de avonduren komt de stad tot leven. Locals en toeristen verzamelen zich rondom de fontein op  Plaza de la Virgin, waar wordt gegeten, gedronken en straatartiesten de mensen vermaken. De Spaanse keuken en Spaanse wijn zijn erg goed geprijsd.

Valencia
Plaza de la Virgin
Valencia
Plaza Ayuntamiento (Overheidsplein)

Ten zuiden van de oude stad ligt het district Ruzzafa, in de wijk l’Eixample. Deze buurt heeft vele restaurantjes en is perfect voor ontbijt, lunch en diner. In deze wijk kun je geniet van de traditionele tapas, bijvoorbeeld bij El Albero. Mocht je de meer moderne versie willen proberen, dan is Canella Bistro een aanrader. Zin in lekkere trek? Dan moet je naar Dolce de Leche. Deze bistro is wat verborgen gelegen in de hoek van de wijk, maar meer dan de moeite waard. Vitrines nodigen je uit om alles te proberen. Hier moet je zijn voor de lekkerste broodjes, gebakjes en cakes.

Valencia
Vitrines vol gebakjes en cakes
Valencia
terras Dulce de Leche

Het meest indrukwekkende in Valencia is de stad van de kunst en de wetenschap. Midden in de stad is een architectonisch hoogstandje verrezen. Aan het einde van het Turia Park wordt je aandacht getrokken naar het spierwitte rond vormgegeven Palau de les Arts.  Dit is het begin van de Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Buiten het feit dat je hier alleen al wordt overweldigd door de grootte en de bijzonder vormgegeven gebouwen is hier ook veel te doen. Elk gebouw heeft zijn eigen functie. Opera, musea, openluchtdiscotheek en aquariumpark zorgen ervoor dat iedereen zich hier kan vermaken.

Valencia
Ciudad de las Artes de las Ciencias

Klaar met de historie en tapas, ga dan genieten aan de lange kustlijn van Valencia. Hier is keuze voor iedereen. Langs de hele kustlijn is een promenade met vele restaurantjes. Veel van deze tentjes hebben een traditionele kaart. Mocht je zin hebben in net iets anders dan moet je iets verder doorrijden. Enkele kilometers Noord bevinden zich enkele hippe restaurants met als meest bekende La Mas Bonita. Alles uitgevoerd in wit met blauw zoals je verwacht langs de Middellandse zee. Daarnaast hebben zij (als enige!) een strandtent. Hierdoor kun je op het strand genieten van de Spaanse wijn met ontspannen achtergrondmuziek. Als je hier toch bent, vergeet dan ook de naastgelegen restaurant La Girafe niet. Meer luxe? Dan moet je een bezoekje brengen aan Marina Beach Club. Hier kun je overdag genieten van aan de infinity pool met uitzicht over de zee. In de avond kun je hier eten of een dansje wagen in de openlucht.

Concluderend

Valencia is een stad met drie gezichten: de oude stad, stad van kunst en de wetenschap en het strand. Hierdoor is Valencia meer dan de moeite waard eens te bezoeken. Met goedkope charters is het Valencia met 2,5 uur vliegen een stad waar je in enkele dagen het gevoel kunt krijgen weken weg te zijn geweest. De vele mogelijkheden en de vaak aanwezige zon maakt dit een aangename trip voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *