Bestemmingstips: Avontuur in Bali met The Trip Guru

trip guru

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bali, land van duizenden tempels, vulkanen, parelwitte en zwarte stranden, groene rijstvelden… Het was mijn tweede bezoek aan dit mooie eiland. Vorig jaar heb ik er mijn verjaardag in stijl gevierd in het InterContinental hotel in Jimbaran Bay.

Tijdens mijn vakantie op Bali dit jaar, hebben we het drukke en toeristische zuiden gemeden. We zochten de rust op aan de noordkant van het eiland. Het is minder ontwikkeld, daardoor zijn er weinig hotels te vinden. De vraag is hoe lang het zo blijft aangezien er plannen zijn om de toegangswegen te verbeteren. En er is sprake van de aanleg van een nieuw internationaal vliegveld.

Desalniettemin zijn er schitterende oases van rust te vinden…

trip guru
Heerlijk relaxen

Avontuur plannen

Nog voor mijn trip had ik een bezoekje gepland in Ubud. Daar ben ik op bezoek geweest bij Stéphanie en Peter van TouristExclusive. Zij wonen ondertussen al een dikke 5 maanden op Bali en zijn er aan de slag als digitale nomads. Op een gegeven moment raakten we aan de praat over lokale tour operators en ik vertelde dat ik nog graag de watervallen van Sekumpul wilde zien.

Op dat moment liet Stéphanie vallen dat ze wel iemand kende. Zo kwam ik terecht bij de mensen van The Trip Guru. Ik nam snel een kijkje op hun site en las meteen dat ze een resem aan trips aanboden.

trip guru
Impressie van hun website

Iedereen die al eens op Bali is geweest, weet dat er 1001 verschillende organisaties zijn die excursies organiseren. En dit allemaal aan de meest uiteenlopende prijzen. Voor ik een boeking maakte, nam ik contact met hen op en al snel raakten we via e-mail aan de praat. Ze hebben een ontzettend leuk concept opgezet.

Concept

Stel je bent alleen op vakantie in Bali maar wil toch iets gaan bezichtigen, meestal loop je dan tegen de hindernis aan dat tour operators minimaal 2 personen mee op pad willen. Daar speelt The Trip Guru mooi op in, je kan je als solo reiziger aanmelden op hun site en vervolgens kan je je bij een groep aansluiten.

trip guru
Voor elke bestemming zijn er groepen op verschillende data beschikbaar

Waarom zou je dit doen? Omdat je op die manier leuke mensen ontmoet en je kan genieten van de nodige kortingen. Hoe meer mensen zich bij de groep aansluiten, hoe voordeliger de prijs van de trip wordt. Zo willen ze inspelen op de noden van mensen die alleen reizen of een kleine groep van 2 a 3 personen.

Ik stond er wel voor open en wilde mezelf aansluiten bij zo’n reislustige groep. Het enige nadeel was dat ik in het afgelegen noorden zat en de groepen meestal vanuit het zuidelijke gedeelte van het eiland vertrokken. Tot mijn verbazing kreeg ik een privé tour aangeboden aan een zéér gunstig tarief! Nogmaals dank daarvoor!

trip guru
Boeken was simpel!

 

Het boeken was een fluitje van een cent en een paar minuten later ontving ik de bevestiging. Kort daarop werd ik gecontacteerd door de mensen die me zouden komen ophalen. Ketut informeerde me dat Wayan om 8u aan de villa zou staan.

Op naar de watervallen!

Even voor het afgesproken tijdstip stond Wayan me al op te wachten. Een man met een grote glimlach en een prima humeur! Heerlijk om de dag zo te beginnen. Qua afstand leek het niet zo heel ver rijden naar Sekumpul, maar door het grote aantal slingerwegen, ben je wel eventjes onderweg.

trip guru
De kortste, maar zeker niet de snelste weg

Op een gegeven moment belde Wayan naar Budi, de gids die me zou rondleiden bij de watervallen van Sekumpul. Hij stond al te wachten.

trip guru
De sympathieke gids Budi

De zon was ook weer van de partij en ik voorzag alles wat niet bedekt was van factor 50 zonnecreme. Budi raadde aan om m’n schoenen achter te laten en op slippers naar beneden te wandelen. Zo gezegd zo gedaan en maar goed ook want we moesten tot twee keer toe een rivier oversteken.

trip guru

Na een half uurtje wandelen kwamen we beneden aan… Behalve het geluid van de verschillende watervallen hoorde je er helemaal niets. Geen andere mensen te zien, wat een verademing!

Natuurpracht

Wat een ongelooflijke mooie plek is dit! Neem zeker zwemspullen mee want aan de voet van de verschillende watervallen kan je zwemmen. Maar let op, het water is koud! Ik liet me niet kennen. Ik had zoiets van: ik ben hier nu, sta al half in het water, laat je niet kennen en zwem!

trip guru
Brrrr wat een ervaring!

trip guru

trip guru

Conclusie

The Trip Guru geef ik tegenwoordig altijd door aan mensen die op zoek zijn naar bestemmingstips over Bali. De mensen die het runnen zijn relaxed om mee te communiceren. De prijzen zijn interessant voor groepsboekingen en je ontmoet daardoor leuke mensen. En vergeet vooral niet de lokale mensen waarmee je in contact komt.

Zij zijn trots op hun land en zullen je er in alle geuren en kleuren over weten te vertellen. Stiekem droom ik alweer van een volgende trip naar Bali!

trip guru
Genieten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *