Je BA ticket gedeeltelijk met Avios betalen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Enige tijd geleden heb ik een artikel geschreven over het boeken van award vluchten met weinig miles bij British Airways Executive Club. Award vluchten zijn vluchten die je betaalt met mijlen/punten en in het geval van BA heten deze punten Avios.

‘Part Pay Avios’

Een onderdeel dat in dat artikel niet aan bod is gekomen, is de mogelijkheid om je ticket gedeeltelijk met Avios te betalen. Je koopt in dat geval via de website van British Airways een ticket en aan het einde van het boekingsproces is er een optie om een korting op je ticket te krijgen door Avios in te wisselen. Het wordt ‘Part Pay Avios’ genoemd. Uiteraard dien je eerst in te loggen op je BA Executive Club account.

De korting die je kunt krijgen door met Avios te betalen vanuit Nederland is maar beperkt:

Part Pay Avios
De opties van ‘Part Pay Avios’ vanuit Nederland

Uiteraard verdien je wel gewoon Avios en Tier Points op de vlucht die je boekt!
Meer info over Part Pay Avios is te vinden op de website van British Airways.

Meer opties

Als je vertrekt vanuit het Verenigd Koninkrijk vertrekt, zijn er hogere kortingen (uiteraard tegen meer Avios) te krijgen. De hoeveelheid korting / Avios hangt onder andere af van de afstand en cabine, maar staat wel altijd in dezelfde verhouding. Het aantal benodigde Avios per euro is dus steeds gelijk, of je nu voor een kleine of grote korting kiest.
Vlieg je een lange-afstandsroute in business of first class dan is het mogelijk om tot 30.000 Avios te besteden voor een korting van 200 Britse Pond. (ongeveer €250)

Vanuit andere landen zijn er soms ook hogere kortingen, maar het is mij niet helemaal duidelijk wanneer en waar. Zo heb ik eerder van een hoge korting vanuit Denemarken geprofiteerd. Zo meer hierover!

Een beperking: het werkt alleen op vluchten met een BA-vluchtnummer!

Promo: 50% extra korting vanuit Verenigd Koninkrijk!

Tot 12 juli 2016 is er voor vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk een extra korting op het Part Pay Avios onderdeel. De maximale korting voor 30.000 Avios is nu 300 Britse Pond (ongeveer €375).

In de tabel hieronder is te zien wat de reguliere kortingen zijn (middelste kolom) en de promo-tarieven in de rechter kolom.

Part Pay Avios

Business class sale

Op dit moment is er ook nog sale bij British Airways, dus een goedkoop ticket in combinatie met Part Pay Avios kan interessant zijn! De sale is net als de Part Pay Avios promo geldig tot 12 juli 2016.

Laten we even kijken naar een voorbeeld. Een retour in Business class van Londen naar Seattle in de kerstvakantie komt op 1175 GBP. (ongeveer €1500)

Part Pay Avios

Tijdens het boekingsproces komt de optie op gedeeltelijk met Avios te betalen. De Part Pay Avios promo komt nu in beeld:

Part Pay Avios

Ik klik de hoogste korting aan: 30.000 Avios voor 300 GBP en direct wordt dit bedrag in mindering gebracht op het totaal:

Part Pay Avios

Conclusie

Bovenstaand voorbeeld is ter illustratie, maar geeft aan dat je soms met een sale in combinatie met een Part Pay Avios promo een leuk ticket kan boeken.

Zelf ben ik afgelopen najaar vanuit Kopenhagen naar New York gevlogen in business class voor een kleine €600.
Er was op dat moment een business class sale vanuit Kopenhagen, een Part Pay Avios waarbij de korting zelfs 500 GBP was voor 30.000 Avios! Daar bovenop was er nog een andere promo waarbij je 25.000 bonus Avios verdiende als je een retourvlucht naar de andere kant van de plas had gemaakt. Uiteraard kwam er nog wel een positioning flight bij om in Kopenhagen te komen…
Maar het combineren van aanbiedingen en promo’s kan soms leiden tot een heel mooie deal. Soms moet je wel een beetje geluk hebben!

Zodra er nieuwe interessante sales / promo’s op dit gebied zijn, laten we dit uiteraard weten op InsideFlyer.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *