Avianca herintroduceert business class op regionale vluchten2 min leestijd

Avianca

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Colombiaanse maatschappij Avianca herintroduceert de business class op een aantal routes waar de maatschappij met narrow-body toestellen vliegt. In januari werd bekend dat Avianca wereldwijd het hoogste scoort op punctualiteit.

Avianca herintroduceert regionale business class

Een paar jaar geleden maakte Avianca bekend om de business class op regionale vluchten tijdelijk te willen schrappen. De reden hiervoor was weer winstgevend te willen zijn door meer stoelen in economy te verkopen. De maatschappij stopte daarom in 2022 met het verkopen van business class stoelen op regionale vluchten. Er was toen tijdelijk geen business class beschikbaar op vluchten tussen bijvoorbeeld Colombia en de Verenigde Staten. Op deze routes vliegt de Colombiaanse maatschappij met zowel narrow-body- als wide-body toestellen. De business class stoelen werden tijdelijk uit de Airbus A320 toestellen gehaald terwijl de Boeing 787 Dreamliners deze stoelen bleef behouden. Deze verkocht de maatschappij toen als economy class stoelen met meer beenruimte.

Avianca vliegt vanaf 1 juli 2024 weer met business class stoelen op de Airbus A320. (Foto: OMAAT)

In de zomer van 2023 herintroduceerde Avianca langzamerhand de business class op regionale vluchten. Zo kun je vanaf dat moment weer in business class reizen vanuit Bogota naar bijvoorbeeld Buenos Aires, Miami en São Paulo. Op de route naar Miami vliegt de maatschappij echter ook met Airbus A320 toestellen en op die toestellen is echter geen business class aanwezig. Vanaf 1 juli biedt de maatschappij deze service gelukkig wel weer aan op de Airbus A320 toestellen. Vanaf dan kun je op vluchten van vijf uur of meer weer in business class vliegen. Denk hierbij aan routes vanuit Bogota naar o.a. Boston, Buenos Aires, Montevideo, New York, Toronto en Washington D.C.

Soort stoelen

Helaas zijn het niet echte business class stoelen zoals we kennen bij de meeste maatschappijen in Zuid-Amerika. Zoals bovenstaande foto al laat zien gaat het om economy class stoelen met een geblokte middenstoel. Al zien deze er wel iets anders uit. Op InsideFlyer verschenen de afgelopen jaren meerdere reviews van Avianca in zowel economy als business class. Zo vlogen we vorige zomer nog van Medellín naar Cancún in Economy Plus. Van deze laatste vlucht plaatsten we ook een video op ons YouTube-kanaal.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *