Lufthansa A380 toestellen krijgen in 2025 nieuwe business class2 min leestijd

Airbus A380 van Lufthansa genaamd ‘Wenen’ (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa heeft onlangs laten weten dat de Airbus A380 toestellen in de tweede helft van 2025 een nieuwe business class krijgen. Tijdens de pandemie stonden deze toestellen van de Duitse maatschappij een lange tijd aan de grond.

Lufthansa voorziet A380 toestellen in 2025 van nieuwe business class

Tijdens de pandemie leek het erop dat de Airbus A380 niet langer meer nodig waren. Lufthansa verkocht daarom 6 van de 14 toestellen. Op dit moment zitten er dus nog 8 in de vloot. Nu de vraag naar vliegtickets toeneemt, heeft de maatschappij besloten om de business class op de Airbus A380 nieuw leven in te blazen. Vorig jaar werd al bekend dat deze toestellen in de nabije toekomst een nieuwe business class zouden krijgen. Echter noemde Lufthansa toen nog niet waneer dit gaat gebeuren. Onlangs heeft de Duitse maatschappij laten weten dat dit in de tweede helft van 2025 zal zijn.

Business Class cabine in de Boeing 777-9 van Lufthansa (Bron: Lufthansa Group)
De Airbus A380 toestellen van Lufthansa krijgen in de tweede helft van 2025 een nieuwe business class. (Foto: Lufthansa)

In 2023 maakte de CEO van Lufthansa, Carsten Spohr, al bekend dat de nog overgebleven Airbus A380 toestellen bij Lufthansa nog een lang leven staan te wachten. Gek genoeg krijgt alleen de business class een upgrade. In economy class, premium economy en first class verandert er niets. Uit onderzoek is gebleken dat Lufthansa het met de Airbus A380 goed doet op long-haul vluchten. Sommige business class passagiers kiezen speciaal voor dit toestel. Om die reden heeft Lufthansa besloten om de business class op dit typte toestel een upgrade te geven.

Geen Allegris stoelen

Lufthansa introduceert dit jaar de Allegris business class op de Airbus A350. Echter gaat de maatschappij deze soort stoelen niet installeren op de Airbus A380 toestellen. Dit heeft te maken met de vertraging van deze nieuwe stoelen. De levering van de Allegris stoelen is namelijk meerdere malen uitgesteld waardoor Lufthansa heeft gekozen voor een totaal andere soort stoel in de business class op de A380. Alhoewel Lufthansa nog niets bekend heeft gemaakt over de soort stoel, gaan er op aero.de wel geruchten rond dat het om Thompson Aero Vantage XL zou gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *