Austrian Airlines snijdt dieper in vloot1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Austrian Airlines ziet geen voorspoedig herstel in de luchtvaart voor 2023 en heeft daarom besloten om dieper in de vloot te snijden. De Oostenrijkse maatschappij is onderdeel van de Lufthansa Group en daar zijn ze nogal pessimistisch over een voorspoedig herstel. In een onderzoek van afgelopen maand werd ook duidelijk dat de Lufthansa Group het op dit moment zwaarder heeft dan andere Europese maatschappijen. Lufthansa heeft daarom al zelf besloten om een aantal toestellen van de A340, A380 en Boeing 747’s vroegtijdig uit te faseren. Doordat ook Austrian Airlines de komende jaren minder passagiers verwacht, heeft de maatschappij besloten om 25% van de vloot uit te faseren.

Austrian Airlines snijdt in vloot

Austrian Airlines heeft op dit moment 80 toestellen in hun vloot. Aanvankelijk was de maatschappij van plan om binnen een paar jaar 70 toestellen in de vloot te hebben. Daarbij zou Austrian een aantal turboprops toestellen uitfaseren in combinatie met een aantal Airbus A320 toestellen. Nu heeft de maatschappij echter besloten dat 7 Airbus A319’s en 3 van de 6 Boeing 767 toestellen met pensioen gaan.

Austrian introduceert premium economy
Austrian Airlines stuurt 3 Boeing 767 toetellen met pensioen.

Wat betreft long haul toestellen heeft Austrian Airlines op dit moment 6 Boeing 777 toestelen en 6 Boeing 767 toestellen. Doordat er dus 3 Boeing 767’s met pensioen gaan betekent dit dat de long haul vloot met 25% kleiner wordt. Deze drie Boeing 767 toestellen zijn maar liefst 28 jaar oud terwijl de overgebleven 3 toestellen 20 jaar oud zijn. Dit betekent ook dat de maatschappij 3 long haul routes moet beëindigen. Op dit moment is het nog onbekend om welke routes het gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *