Apollo investeert € 500 miljoen in Air France-KLM1 min leestijd

Air France-KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Apollo Global Management (NYSE: APO) heeft een overeenkomst getekend voor een investering van € 500,- in Air France-KLM. Eerder kocht de Nederlandse staat ook al aandelen in het Franse-Nederlandse bedrijf.

Apollo investeert in Air France-KLM

In een persbericht laat Air France-KLM weten het geld te willen gebruiken om een lening van de Franse staat versneld af te betalen. De Frans-Nederlandse maatschappij heeft namelijk een tijdelijke dochteronderneming opgericht die een aantal reservemotoren van Air France-vliegtuigen bezit. Apollo krijgt met deze investering echter geen aandeel in het bedrijf. Wel ontvangt Apollo over deze investering de eerste drie jaar 6% rente. Daarna stijgt dit bedrag maar Air France-KLM kan het geleende bedrag op ieder moment terugbetalen. Het Franse-Nederlandse bedrijf profiteert met deze lening van lagere financieringskosten.

Air France-KLM, Apollo
Apollo investeert € 500,- miljoen in Air France-KLM. (Foto: InsideFlyer – MdTurck)

De investering van Apollo in Air France-KLM is onderdeel van een herstructureringsplan. Eerder dit jaar kocht de Nederlandse staat ook extra aandelen om zo het bedrijf te steunen. Verder verandert er in de bedrijfsvoering niets. Zo blijven medewerkers dezelfde contracten houden. Het is de bedoeling de transactie eind juli te doen. Daarna kan Air France-KLM de Franse staat dus versneld afbetalen. Ook wordt het met deze investering in de toekomst makkelijker om extra reservemotoren aan te schaffen. De investering is verder ook goed nieuws voor het bedrijf. De laatste jaren ontving Air France-KLM zowel van de Nederlandse- als Franse overheid staatssteun. De investering heeft ook een positieve impact gehad op de aandelen. Deze stegen de afgelopen vijf dagen namelijk met 2,23%.

Uitgelichte afbeelding: Air France-KLM

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *