American Express introduceert metalen Platinum card & 1e jaar 50% korting2 min leestijd

De American Express Platinum kaart (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express introduceert een metalen Platinum card. Deze nieuwe kaarten worden vanaf 16 april uitgegeven. Kaarthouders ontvangen deze als de huidige kaart aan vervanging toe is, maar je kunt ook contact opnemen om te vragen of je deze eerder kunt krijgen. Eventuele extra kaarthouders zullen deze metalen variant ook ontvangen zodra de kaart aan vervanging toe is. Het is ook mogelijk om met de kaart contactloos te betalen. Leg daarvoor de kaart met de voorzijde op de betaalterminal.

Robert- Jan Meijers, Country Manager American Express Nederland, is verheugd over de nieuwe kaart:

We zijn verheugd om de vernieuwde Platinum Card van metaal te lanceren. Wij weten dat onze members snelle grenspassage op Schiphol enorm waarderen. De uitbreiding van het Privium lidmaatschap zorgt ervoor dat ook de houder van de extra kaart kosteloos kan genieten van nog meer reiscomfort. Denk hierbij aan snelle grenspassage met irisscan en, indien beide kaarthouders samen reizen, toegang tot exclusieve Privium Lounges. Hiermee willen wij onze members de best mogelijke reiservaring bieden.

Introductie metalen American Express Platinum Card

Als je nu een American Express Platinum Card aanvraagt, dan krijg je deze meteen als metalen variant. Daarnaast krijg je ook het eerste jaar 50% korting op je jaarbijdrage (€ 29,25 per maand i.p.v. € 58,50). Dit is een korting van ruim €350. Je kunt de American Express Platinum Card hier aanvragen.

De Platinum Card van American Express is de duurste reguliere kaart die het in Nederland aanbiedt. Deze heeft dan ook de meeste voordelen en privileges in vergelijking met de goedkopere Gold of Green Card. Gemiddeld biedt de Platinum Card meer dan €2.490 aan voordelen per jaar.

Platinum Kaart American Express

Reisvoordelen Platinum Card

De kaart komt ook met een groot aantal voordelen bij meer dan 14.000 hotels wereldwijd via o.a. het Fine Hotels & Resorts programma. Daarbij kun je denken aan vroeger inchecken, later uitchecken, upgrades en hoteltegoed. Dit kan oplopen tot een waarde van €500,- per verblijf. Daarnaast krijg je ook een elite status bij diverse loyaliteitsprogramma’s, zonder dat je hoeft te voldoen aan specifieke toelatingeisen:

  • Hilton Honors – Gold
  • Radisson Rewards – Gold
  • MeliaRewards – Gold
  • Shangri-La Golden Circle – Jade
  • Marriott Bonvoy – Gold

Een ander voordeel is het Privium Membership. Daarmee kun je gebruikmaken van een snelle grenspassage op Schiphol en je krijgt toegang tot de Privium lounges. Je kunt hiermee ook vooraan parkeren op Schiphol en bij diverse luchtvaartmaatschappijen sneller inchecken. Het Privium lidmaatschap is nu ook beschikbaar voor een eventuele extra kaarthouder. Het aanmelden hiervoor kan via de American Express Experiences app.

Alle informatie over de voordelen die de kaart met zich mee brengt kun je vinden op de website van American Express.

American Express Platinum Card

Afbeeldingen ©AmericanExpress

InsideFlyer is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de aanschaf van producten bij derden. Ga verstandig om met je aanschaf en let altijd goed op de voorwaarden, opzeggingstermijn en andere belangrijke details.

Reacties

  1. Bert zegt

    Leuke reclame maakt u voor Amex hoor, maar het zou Amex sieren indien ze voor dit verloren reis jaar een gebaar naar hun klanten zouden maken. Zo goed als alle voordelen zijn dit jaar niets waard. Ik betaal 600 euro per jaar, en krijg er dit jaar zo goed als niets voor terug. Wat heb ik aan 60 XP, de uitgebreide reisverzekering en de extra punten als ik een KLM ticket koop (dat ik dus niet doe op dit moment)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *