American Express Platinum & Reizen

american express platinum card reizen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je hebt vast al eens van American Express gehoord via InsideFlyer.nl. Met deze charge cards kun je vele voordelen behalen die het reizen een stuk aangenamer en makkelijker maken! In dit artikel behandelen we de American Express Platinum kaart en waarom het extra voordelig kan zijn met deze kaart te reizen.

American Express Platinum i.c.m. reizen

 

Complementaire elite status

De American Express Platinum kaart heeft een aantal voordelen die goed van pas komen tijdens het reizen. Slaap je in een Hilton hotel of resort? Dan krijg je een upgrade, spaar je meer Hilton Honors punten en krijg je ook nog eens gratis ontbijt door de gratis Gold status die je bij de Amex kaart krijgt. Je krijgt ook Gold status bij Starwood en daardoor, vanwege de samenvoeging, ook Gold status bij Mariott. Op die manier krijg je ook meer punten in dit loyaliteitsprogramma, upgrades en gratis ontbijt. Zijn deze hotel ketens niet beschikbaar in de buurt? Dan kun je ook terecht bij Shangri-La, Melia of Club Carlson met gratis elite status via deze kaart.

 

Fine Hotels & Resorts

Je kunt met je Platinum kaart ook gebruik maken van het Fine Hotels & Resort programma. Dit is een exclusief programma van American Express waarmee je diverse voordelen krijgt bij meer dan 800 vijf sterren hotels over de gehele wereld. Boek je via het Fine Hotels & Resorts programma je hotel? Dan kun je ook gebruik maken van je eventuele elite voordelen als je bij een hotel slaapt die aangesloten is bij een keten. Je kunt ook de punten in het loyaliteitsprogramma sparen zoals je gewend bent als je het hotel direct boekt en niet via een Online Travel Agent. De voordelen van het Fine Hotels & Resorts Programma zijn:

 • Inchecken vanaf 12:00 uur*
 • Upgrade bij check-in*
 • Dagelijks ontbijt voor twee personen
 • Gegarandeerde late check-out om vier uur
 • Gratis WiFi op je kamer
 • Je krijgt speciale, afhankelijk van het hotel, voordelen zoals tegoed voor eten en drinken, tegoed voor een spa of een massage voor 2 personen*

* op basis van beschikbaarheid

 

Membership rewards om te reizen

Bij al je uitgaven met de Platinum kaart krijg je ook Membership Rewards punten. Deze krijg je automatisch en hier betaal je geen extra fee voor. Wist je dat je met deze punten bijvoorbeeld een award ticket met KLM kunt boeken? Je kunt deze punten namelijk overschrijven naar diverse loyaliteitsprogramma’s zoals Singapore Airlines, KLM Flying Blue, Delta Airlines, Alitalia of SAS. Op die manier spaar je met je dagelijkse uitgave voor een ticket naar een bestemming naar keuze.

Wil je liever je punten besteden aan een hotel overnachting? Ook dat kan met Membership Rewards op twee manieren. De eerste manier is om je punten over te schrijven naar Club Carlson, Hilton of Starwood (waar je in alle gevallen ook elite status hebt). Op die manier kun je een award nacht boeken nadat je de punten hebt overgeboekt. Een tweede manier is om je punten te verzilveren voor een cadeaukaart. Dit kan voor bijvoorbeeld Van der Valk of Bongo cadeaukaart waar je een overnachting mee kunt boeken.

Spaar je liever voor een specifiek hotel of een reis? Je kan de punten ook inzetten om een reis te boeken via American Express Online Travel. 12.500 punten zijn namelijk €50,- waard. Je kunt dus bijvoorbeeld een vlucht boeken van €100,- voor 25.000 punten.

Kun je nu echt niet kiezen wat je met je Membership Rewards punten wil doen? Dan kun je deze ook altijd nog inzetten voor tegoed op je rekening. 26.500 punten leveren namelijk €100,- tegoed op die je vrij kunt besteden (aan bijvoorbeeld een reis, maar ook aan dagelijkse uitgaven).

 

Gratis verzekeringen

Als je met de Platinum kaart aankopen doet, dan ben je in veel gevallen ook direct verzekerd. Zo kun je verzekerd kopen waarbij je een claim kunt indienen binnen 240 dagen van maximaal €2.500 per gebeurtenis. Wil je iets terugbrengen maar mag dit niet van de verkoper? Ook dan ben je verzekerd tot een bedrag van €600,- per gebeurtenis.

Je krijgt ook een reisverzekering als je met de kaart betaald. Je bent tot €3.000.000 medische kosten gedekt, tot €3.000 voor persoonlijke eigendommen en je krijgt een annuleringsverzekering tot €10.000 per reis. Is je bagage langer dan 4 uur vertraagd? Dan krijg je tot €400,- per claim. Is je vlucht 4 uur vertraagd? Ook dan ben je verzekerd tot €200,- per claim.

Huur je een auto op je bestemming? Dan ben je tot €75.000 voor schade en diefstal gedekt en voor aansprakelijkheid tot €750.000 per claim.

 

Gratis toegang tot lounges

Met de American Express Platinum kaart krijg je ook onbeperkt toegang tot de lounges van Priority Pass. Deze lounges kun je op vliegvelden over de hele wereld vinden, maar zelfs op Amsterdam Schiphol heb je toegang tot een Priority Pass lounge. Een medereiziger mag je gratis meenemen in de lounge. Voor extra gasten wordt een fee berekend die automatisch op je maandafschrift komt te staan.

Wist je dat American Express ook eigen lounges heeft? Deze kun je bijvoorbeeld in Sydney, Miami of Las Vegas vinden. Hier krijg je ook gratis toegang met een medereiziger op vertoon van je American Express kaart.

 

Al met al krijg je vele voordelen met de American Express Platinum kaart die tijdens het reizen goed van pas komen!

Buiten de “normale” American Express kaarten zijn er ook nog de Flying Blue kaarten die je veel voordelen op kunnen leveren om mee te reizen. In dit artikel lees je daar meer over. De Flying Blue Gold card is nu het eerste jaar gratis, en je ontvangt 10.000 Flying Blue Award Miles. Deze actie loopt nog tot 20 juli 2017:

 

Reacties

 1. emvi zegt

  Ik had van Kilian een meer realistische en kritische bijdrage verwacht. Nu lijkt het een verhaal van een AMEX medewerker, die een aangepaste versie heeft geschreven van hetgeen al op de AMEX website staat.

  Ik ben een zeer tevreden AMEX klant, maar in plaats van kritiekloos alle voordelen op te sommen, had het InsideFlyer gesierd om bijvoorbeeld ook te noemen dat je van die verzekeringen, slechts twee maal binnen 12 maanden gebruik mag maken. Als je dus echt veel en/of lang reist en bovendien pech hebt, loop je het risico dat de verzekering niets meer dekt. Ook is het niet waar dat je bij vertraging zo maar EUR400 krijgt. Dat hangt er maar van af wat de Luchtvaart maatschappij doet. De AMEX verzekeringen komen alleen in werking als er er werkelijk nergens anders geclaimed kan worden.

  Verder is het goed te weten dat AMEX (lees: AXA) momenteel de voorwaarden weer herziet, omdat er bij de Reisongemakken tekst een paar foutjes staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *