American Airlines verhoogt bagagekosten op trans-Atlantische routes

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines verhoogt de bagagekosten op trans-Atlantische routes volgens JT Genter. Dit geldt voor alle passagiers van de luchtvaartmaatschappij die een Basic Economy ticket geboekt hebben. Het gaat daarbij dus ook om vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten.

De luchtvaartmaatschappij verlengt ook de elite status voor AAdvantage leden tot januari 2022. Het wordt makkelijker om dit jaar een status te behalen en er zijn een aantal andere aanpassingen gedaan. Dit doet de luchtvaartmaatschappij vanwege het Coronavirus.

American Airlines verhoogt bagagekosten

De kosten voor een eerste koffer voor deze passagiers met een Basic Economy ticket zal stijgen met $15 naar $75. Dit geldt voor vluchten tussen Europa, Israël en Marokko, naar:

  • Verenigde Staten
  • Puerto Rico,
  • Amerikaanse Maagdeneilanden
  • Canada,
  • Mexico,
  • het Caribisch Gebied
  • Midden-Amerika
  • Zuid-Amerika

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij laat het volgende weten over de verhoging:

Met ingang van vandaag (dinsdag 21 april) wijzigt American zijn tarieven voor ingecheckte bagage voor passagiers van Basic Economy op trans-Atlantische vluchten om onze tarievenstructuur voor bagage beter af te stemmen op die van onze Atlantic Joint Business partners, British Airways, Iberia en Finnair. Deze wijzigingen hebben alleen gevolgen voor passagiers die vanaf 21 april nieuwe Basic Economy tickets kopen op transatlantische vluchten.

Amsterdam – Dallas Forth Worth en Philadelphia

De luchtvaartmaatschappij start vanaf 4 juni ook weer met de vluchten tussen Amsterdam Schiphol en Dallas Forth Worth. Deze vluchten worden uitgevoerd tot en met 27 september 2020. Daarna zal de route tussen Amsterdam en Philadelphia opgestart worden. Tickets voor beide vluchten zijn per direct te koop via de website van de luchtvaartmaatschappij. Deze tickets zijn ook te boeken via andere (online) travel agents.

Rick Mobach, Sales Manager Benelux van American Airlines, is blij met het opstarten van deze vluchten:

We zijn blij met het weer opstarten van onze AMS-DFW vlucht in juni. Het Coronavirus blijft een impact houden op de luchtvaart en onze gemeenschappen overal ter wereld. We werken nauw samen met onze teamleden en lokale overheden om ervoor te zorgen dat we onze klanten en mensen op hun levensreis kunnen blijven verzorgen.

Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia
Business Class stoelen in de B787 Dreamliner

 

Afbeeldingen ©American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *