American Airlines herstart vluchten vanaf Amsterdam2 min leestijd

American Airlines AAdvantage koop miles met 40% korting

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines start vanaf 4 juni weer met de vluchten tussen Amsterdam Schiphol en Dallas Forth Worth. Deze vluchten worden uitgevoerd tot en met 27 september 2020. Daarna wordt de route tussen Amsterdam en Philadelphia weer opgestart. Tickets voor beide vluchten zijn per direct te koop via de website American Airlines. Tevens kun je deze boeken via andere (online) travel agents.

Rick Mobach, Sales Manager Benelux van American Airlines, is blij met het opstarten van deze vluchten:

We zijn blij met het weer opstarten van onze AMS-DFW vlucht in juni. Het Coronavirus blijft een impact houden op de luchtvaart en onze gemeenschappen overal ter wereld. We werken nauw samen met onze teamleden en lokale overheden om ervoor te zorgen dat we onze klanten en mensen op hun levensreis kunnen blijven verzorgen.

Onlangs is American Airlines ook een samenwerking aangegaan met Qatar Airways. Hierdoor kunnen passagiers van beide luchtvaartmaatschappijen naar nog meer bestemmingen vliegen. Meer informatie over deze samenwerking vind je hier.

American Airlines herstart routes naar Dallas en Philadelphia

De vluchten tussen Amsterdam en Dallas Forth Worth worden 1 keer per dag uitgevoerd. De luchtvaartmaatschappij zet op deze route een Boeing 777-200 in. Dit toestel is voorzien van 37 stoelen in Business Class. Deze stoelen (flat bed) staan in een 1-2-1 opstelling en daardoor heeft iedere passagier direct toegang tot het gangpad. Ook is er plaats voor 24 passagiers in Premium Economy (2-4-2), 66 in Main Cabin Extra (3-4-3) en 146 in Economy Class (3-3-3). Dit is het vluchtschema op deze route:

  • AA221 vertrekt om 10:20 uur uit Amsterdam en komt om 13:45 uur aan in Dallas Forth Worth
  • AA220 vertrekt om 15:30 uur uit Dallas Forth Worth en komt de volgende dag om 07:55 uur aan in Amsterdam

De vlluchten tussen Amsterdam en Philadelphia zullen uitgevoerd worden met een B787-8 Dreamliner. Dit toestel is voorzien van 20 stoelen in Business Class. Deze stoelen (open suites) staan in een 1-2-1 opstelling waardoor iedere passagier direct toegang heeft tot het gangpad. Daarnaast is er plaats voor 28 passagiers in Premium Economy (2-3-2), 48 passagiers in Main Cabin Extra (3-3-3) en 138 passagiers in Economy Class (3-3-3). Dit is het vluchtschema op deze route:

  • AA204 vertrekt om 19:00 uur uit Philadelphia en komt de volgende dag om 08:40 uur aan in Amsterdam
  • AA203 vertrekt om 10:55 uur uit Amsterdam en komt dezelfde dag aan om 13:20 uur aan in Philadelphia
Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia
Business Class in de 787-8 Dreamliner

Afbeeldingen ©AmericanAirlines

Reacties

  1. Hugo zegt

    Dat is mooi, maar (excuus als het dommig overkomt) wie zit er dan in het vliegtuig, behalve piloten en crew?
    Er is toch nog steeds eens Travel-ban van kracht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *