American neemt in mei alle toestellen in gebruik

American Airlines Boeing 737

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu het aantal passagiers in de Verenigde Staten weer aan het toenemen is, heeft een woordvoerder van American Airlines afgelopen week een wel heel optimistische uitspraak gedaan. De Amerikaanse maatschappij verwacht namelijk vanaf mei alle toestellen weer in gebruik te nemen. Vorig jaar kondigde American ook al aan om weer op Amsterdam te willen vliegen.

Alle toestellen vanaf mei weer in gebruik

De huidige cijfers bij American Airlines zijn zo positief dat de maatschappij verwacht vanaf mei alle toestellen weer in te kunnen zetten. Vooral de laatste 7 dagen waren in vergelijking met afgelopen jaar erg winstgevend voor de maatschappij. Het aantal boekingen van afgelopen week steeg met 150%-400% ten opzichte van een jaar geleden. Ook had American Airlines afgelopen week een bezettingsraad van 80% op binnenlandse vluchten. Dat is voor de maatschappij reden genoeg om positief naar de toekomst te kijken. Daarom worden vanaf mei weer alle toestellen ingezet.

American Airlines, Boeing 777
Vanaf mei staan er bij American Airlines geen toestellen meer aan de grond (bron: American Airlines)

Dit betekent dat over ongeveer 5 weken alle toestellen weer in gebruik worden genomen. Dit klinkt natuurlijk erg goed, maar houd er wel rekening mee dat American het afgelopen jaar een flink aantal toestellen met pensioen heeft gestuurd. Het gaat hier om de volgende toestellen:

  • 15 Airbus A330-200’s
  • 9 Airbus A330-900’s
  • 34 Boeing 757-200’s
  • 16 Boeing 767-300’s
  • 20 Embrear 190’s

De vloot ziet er daarom zonder Airbus A330’s Boeing 757’s en Boeing 767’s helemaal anders uit. De long-haul vloot bestaat voorlopig alleen maar uit Boeing 777’s en Boeing 787 Dreamliner toestellen.

Conclusie

Door het toenemende aantal boekingen, vooral binnen de Verenigde Staten, wil American Airlines vanaf mei alle toestellen weer inzetten. Het belooft een drukke, maar ongewone zomer te worden voor American Airlines. Er wordt namelijk vooral een toename verwacht in het aantal vakantiereizen. Het aantal zakelijke reizigers blijft vooralsnog stabiel.

Uitgelichte afbeelding: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *