American Airlines komende zomer vaker naar Schiphol2 min leestijd

American Airlines cabin (Bron: American AIrlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf komende zomer komt American Airlines vaker naar Schiphol. De oneworld maatschappij vliegt nu al tussen Amsterdam en Philadelphia en daar komt straks Dallas/Ft. Worth bij. Voor beide verbindingen wordt een Boeing 787 Dreamliner ingezet.

American Airlines op Schiphol

American Airlines vliegt al geruime tijd tussen de Verenigde Staten en Amsterdam Airport Schiphol (AMS). Alhoewel tijdens de pandemie de vluchten even stillagen, is de ‘standaard’ verbinding met Philadelphia (PHL) snel weer teruggekomen. Het aanbod is wel beperkt, mede door de hevige concurrentie met SkyTeam airlines als KLM en Delta op de trans-atlantische markt. AA is dan ook als enige oneworld maatschappij actief op routes van Amsterdam naar de Verenigde Staten.

Op dit moment gaat het dus om slechts één non-stop verbinding met Philadelphia. De dienstregeling is wel wat wisselend. Sommige weken gaat het om een dagelijkse vlucht vanuit Amsterdam. Andere keren gaat de frequentie naar vier vluchten per week. Maar vanaf 13 maart 2023 gaat dit weer naar een dagelijkse vlucht. Doorgaans wordt er een Boeing 787-8 Dreamliner ingezet.

In de zomer naar Dallas/Ft. Worth

Vanaf 4 mei 2023 komt er naast Philadelphia een bestemming bij, namelijk Dallas/Ft. Worth (DFW). De eerste vlucht vanaf Amsterdam vertrek op 5 mei 2023. Het gaat om de AA221, waar ook de Boeing 787-8 Dreamliner ingezet zal worden. De verbinding wordt dagelijks aangeboden. Eerst was er overigens nog sprake van dat American Airlines een Boeing 777-200ER in ging zetten. Dit blijkt uit een analyse van de website Aeroroutes.

De Boeing 787-8 van AA beschikt over 234 stoelen, waarvan 20 in Business Class en 28 in Premium Economy. De resterende stoelen zijn in Economy te vinden. American Airlines biedt ook First Class aan, maar alleen op de Boeing 777-300 vliegtuigen. Helaas is deze cabine tussen Nederland en de VS dus niet beschikbaar.

Reisklasse

Aantal stoelen

Beenruimte

Stoelbreedte

WiFi

Entertainment

Stopcontact

Flagship® Business

20

Slaapstoel (volledig plat)

53,3 cm (21″)

Ja

Scherm in rugleuning

Ja

Premium Economy

28

96,5 cm (38″)

46,9 cm (18,5″)

Ja

Scherm in rugleuning

Ja

Main Cabin Extra

48

88,9-91,4 cm (35-36″)

43,6 cm (17,2″)

Ja

Scherm in rugleuning

Ja

Main Cabin

138

78,7 cm (31″)

41,1-45,9 cm (16,2-18,1″)

Ja

Scherm in rugleuning

Ja

Andere Europese bestemmingen waar AA op vliegt vanuit Dallas zijn Parijs-Charles de Gaulle (CDG), Athene (ATH), Rome (FCO), Dublin (DUB), Londen-Heathrow (LHR), Frankfurt (FRA) en Madrid (MAD). Vanuit Philadelphia vliegt AA ook naar Venetië (VCE) en Zürich (ZRH). Op deze verbindingen vliegt AA met de Boeing 787 Dreamliner of Boeing 777-200ER.

Vlieg je Business Class met American Airlines, of heb je een in aanmerking komende oneworld status, dan mag je ook gebruikmaken van de Admiral Clubs. Dit zijn de airport lounges van AA. Onlangs maakte de maatschappij nog bekend haar lounges een upgrade te geven.

Bron afbeeldingen: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *