American Airlines hechtere samenwerking op JFK met British Airways2 min leestijd

American Airlines hechtere samenwerking op JFK met British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs kondigde American Airlines en het Britse British Airways een verbetering van samenwerking aan. Op dit moment vliegen de beide airlines tussen London en New York JFK. Echter vliegen deze OneWorld-airlines niet vanuit dezelfde terminal. British Airways namelijk vanuit Terminal 7 en American Airlines vanaf Terminal 8. Om de reizigers meer comfort en dus een betere service te bieden zal dit vanaf 2022 anders zijn.

Nieuwe locatie

Vanaf 2022 moeten zowel American Airlines als ook British Airways samen gevestigd zijn in Terminal 8 van de luchthaven New York John F. Kennedy (JFK). Hiervoor trekken de beide maatschappijen de komende drie jaar $344 miljoen uit. Dit geld zal geïnvesteerd worden in:

  • Verbeterde bagagesystemen,
  • Nieuwe lounges,
  • 5 nieuwe widebody bruggen,
  • 4 nieuwe widebody-hard stands,
  • Premium check-in ruimtes,
  • Betere winkelmogelijkheden,
  • Betere aansluiting op American Airlines vluchten bij aankomst op JFK.

Tot 2022 zal British Airways nog in Terminal 7 blijven zitten. Tot die tijd zal de Britse maatschappij ook nog eens $65 miljoen investeren om het comfort te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Zo vernieuwde de maatschappij vorig jaar nog de First Class Lounge op de luchthaven. Meer over deze nieuwe lounge kun je lezen in dit artikel op InsideFlyer.  Dit jaar zullen nog verschillende verbeteringen worden uitgevoerd.

American Airlines hechtere samenwerking op JFK met British Airways
British Airways en American Airlines samen in Terminal 8

Alex Cruz, CEO van British Airways zegt het volgende over de investeringen:

We zijn verheugd om onze verhuizing naar Terminal 8 samen met American Airlines aan te kondigen. Het bieden van de beste klantervaring op JFK, nu maar ook in de toekomst, is een topprioriteit. We kijken er naar uit om samen met het Havenbedrijf en ook American Airlines door te gaan met het bouwen van een trans-Atlantische reiservaring van wereldklasse in ons nieuwe huis uit 2022.

Andere luchthavens

American Airlines investeert niet alleen in de luchthaven van JFK. Ook heeft het de afgelopen tijd al flink geïnvesteerd in andere luchthavens in de Verenigde Staten, of zal het dat nog gaan doen. Het betreft hier bijvoorbeeld Dallas Fort Worth (DFW), Miami (MIA), Reagan National (DCA) als ook Chicago (ORD). Eerder maakte we op InsideFlyer al bekend dat American Airlines een deel van de luchthaven van Los Angels (LAX) zal gaan verbouwen. Hiermee ging een bedrag van maar liefst $1,5 miljard gemoeid.

Het is voorlopig nog geen 2022, maar in de nabije toekomst zullen de eerste werkzaamheden in Terminal 8 zichtbaar gaan worden. En dit uiteindelijk alleen maar voor een betere reiservaring voor de reiziger.

Beeldmateriaal: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *