American AAdvantage komt terug met status challenge3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Advantage komt weer terug met de status challenge. Hiermee kun je versnelt elitestatus behalen en zo profiteren van de voordelen binnen de hele Oneworld alliantie. In het verleden had American Airlines deze challenges ook al maar sinds het programma vorig jaar op de schop ging is er geen nieuwe challenge meer geweest.

AAdvantage status challenge

De huidige status challenge, genaamd Instant Status Pass, werkt echter wel wat anders dan wat we tot nu toe bij American Airlines gewend waren. Er wordt nu namelijk meer gekeken naar de persoon, de elitestatus en ook de prijs van de status challenge kan verschillend zijn. Om te weten of jij ook in aanmerking komt voor de status challenge kun je het beste inloggen in je AAdvantage account. Als je vervolgens onder het kopje promoties ziet dat je in aanmerking komt voor de challenge dien je naar +800-882-8880 te bellen (gebruik Skype). Vervolgens zal men bepalen aan de hand van jouw huidige elitestatus en de elitestatus die je wenst bij AAdvantage hoeveel je dient te betalen voor de status challange. In enkele gevallen zal de status challenge gratis zijn.

AA Main Cabin interior (Bron: American Airlines)
American AAdvantage komt terug met de status challenge. (Bron: American Airlines)

Ook de status challenge op zich werkt een stukje ingewikkelder dan wat we tot nu toe gewend waren. Er zijn namelijk drie fases. In de eerste fase krijg je een bepaalde elitestatus voor vier maanden. Tijdens deze vier maanden dien je een aantal loyalty points te behalen waarna je deze elitestatus voor nog eens vier maanden mag houden. In fase twee dien je weer een aantal loyalty points te behalen om de status voor nog eens vier maanden te mogen behouden. In fase drie dien je binnen vier maanden nogmaals een bepaald aantal loyalty punten te behalen om de status voor één jaar te mogen behouden.

Hoeveel loyalty Points heb je nodig?

Hoeveel loyalty points je dient te behalen in de eerste vier maanden hangt af van je gewenste elitestatus.

  • Gold status: 10.000 loyalty points
  • Platinum status: 25.000 loyalty points
  • Platinum Pro status: 42.500 loyalty points
  • Executive Platinum status: 67.000 loyalty points

Na de eerste fase ontvang je een email met instructies voor de volgende fase. Het klinkt natuurlijk logisch dat het aantal benodigde loyalty points voor fase 2 en 3 gelijk zijn aan fase 1. Dit is echter nog niet met zekerheid te bevestigen. Dit maakt het natuurlijk wat riskant om eerste geld neer te leggen voor je überhaupt aan de challenge kunt beginnen.

American Airlines Business Class
Om elitestatus met de nieuwe status challenge te behouden zul je voor een langere periode loyalty points moeten sparen. (bron: American Airlines)

Loyalty points kun je verder op verschillende manieren behalen. Ook het spenderen met creditcards behoort tot deze opties. Maar aangezien dit alleen binnen de Verenigde Staten mogelijk is zullen de meesten onder ons het moeten doen met vliegen.

Conclusie

American AAdvantage is teruggekomen met de status challenge. De huidige status challenge heeft Instant Status Pass en werkt wat ingewikkelder dan wat we tot nu toe gewend waren bij American Airlines. Het programma wil hier blijkbaar echt leden aantrekken die het volledige jaar blijven doorsparen met loyalty points. Dit is uiteraard een slimme marketingtactiek maar is minder interessant als je status met één of enkele vliegreizen wilt behalen. Reis je echter veel met Oneworld, dan behaal je uiteraard met deze status challenge sneller elitestatus. Bovendien kun je direct profiteren van alle elitevoordelen zoals prioriteit bij het inchecken, loungetoegang, priority boarding en eventueel een upgrade in het vliegtuig.

Uitgelichte afbeelding: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *