Alitalia lanceert BusinessConnect programma voor MKB1 min leestijd

Alitalia lanceert BusinessConnect programma

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week berichtte deze website al dat BlueBiz, het spaarprogramma voor het MKB van Air France en KLM, het sparen van punten op Alitalia had geschrapt nadat de Europese joint venture tussen de maatschappijen is afgelopen. Om zakenreizigers die met Alitalia te vliegen een nieuwe optie te bieden heeft de Italiaanse maatschappij BusinessConnect opgezet.

Wat is het Alitalia BusinessConnect programma?

Met dit programma kunnen medewerkers van MKB bedrijven die voor werk vliegen, naast persoonlijk miles sparen, ook punten sparen voor de zaak. Dit kan bij Alitalia en een aantal partners. Waarschijnlijk vallen hier ook (enkele) airlines van de Etihad Airways Partners onder, zoals Air Berlin en Etihad.

Alitalia Business Class
Alitalia Business Class

Aanmelden

Aanmelden voor BusinessConnect is geheel gratis. Een BTW nummer is vereist. Reizigers sparen vervolgens punten op het bedrijfsaccount aan de hand van de ticketprijs, exclusief belastingen, als zij hun company code vermelden. De gespaarde punten kunnen vervolgens worden uitgegeven. Zo spaar je voor korting op vluchten, award tickets bij AZ en partnermaatschappijen, upgrades, loungetoegang, extra bagage en items uit de MilleMiglia Gallery.

Tot en met 31 maart geldt een promotie van 10 miles per uitgegeven euro. Daarna is de reguliere ratio 7 miles per euro.

Meer info is hier (klik) te vinden.

Reizigers die vaak voor werk met Alitalia naar Italië vliegen zullen natuurlijk niet blij zijn dat ze geen punten meer kunnen sparen bij BlueBiz. Of dat er nu weer een apart programma bijkomt. Toch is het (voor de baas) beter dan niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *