Alaska miles besteden bij Qantas, Korean Air en Fiji Airways5 min leestijd

Alaska Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska MileagePlan is het frequent flyer programma van Alaska Airlines en biedt een groot aantal mogelijkheden om miles te besteden. De afgelopen weken schreven we al over diverse partnermaatschappijen van Alaska. In het introductieartikel van deze reeks verwezen we ook naar Qantas en Fiji Airways. Een andere partner van Alaska Airlines is Korean Air. In dit artikel staan we kort stil bij de mogelijkheden voor het verdienen en vooral besteden van miles bij deze maatschappijen.

Partners van Alaska

Qantas is de enige van deze maatschappijen die net als Alaska Airlines ook lid is van de oneworld alliantie. Deze maatschappij werkte echter al een paar jaar samen met Alaska en hierdoor zijn de mogelijkheden voor het besteden van miles interessant. Korean Air is net als KLM lid van SkyTeam maar werkt al sinds een lange tijd samen met Alaska. Fiji Airways, ten slotte, is helemaal geen lid van een alliantie maar werkt wel samen met Alaska sinds een aantal jaar.

De Boeing 747s zullen worden vervangen door Boeing 787 Dreamliners (Bron: Qantas)
Qantas is net als Alaska Airlines ook lid van oneworld. (Bron: Qantas)

Al deze maatschappijen zijn nationale maatschappijen van het land waarin ze zijn gevestigd. Zo is Qantas de grootste maatschappij van Australië, Korean Air de belangrijkste maatschappij van Zuid-Korea. Al deze maatschappijen vliegen zowel op korte- als lange afstanden. Qantas vliegt zelfs vanuit Australië naar Europa. Helaas is het besteden van miles beperkt tot een aantal continenten. Meer hierover later in dit artikel.

Miles verdienen

Je verdient op vrijwel alle tariefklassen van deze maatschappijen Alaska miles. Hoeveel miles je precies verdient kun je nalezen in onderstaande tabellen. Hierbij dient wel gezegd te worden dat je vlucht wel een vluchtnummer moet hebben van de desbetreffende partnermaatschappij. Ook moet deze worden uitgevoerd door de maatschappij zelf en dus niet door aan andere maatschappij.

Verdientabel voor Qantas.
Alaska Korean Air
Verdientabel voor Korean Air.
Alaska Fiji Airways
Fiji Airways verdientabel.

Zoals je kunt zien verdien je op de laagste tariefklassen in economy niet veel miles. In de hogere tariefklassen in economy en premium economy verdien je uiteraard meer miles aangezien deze tickets ook meer kosten. Tenslotte krijg je in business- en first class zelfs nog een bonus uitgereikt. Raadpleeg voor verdere details ook even de website van Alaska.

Miles besteden bij Qantas

Over het Alaska miles besteden bij Qantas kunnen we kort zijn. Dit is namelijk alleen mogelijk tussen Noord-Amerika en Oceanië. Daarbij komt nog bij dat er beperkte beschikbaarheid is. Het is wel de beste manier om Qantas first- en business class awards ge boeken. Als je geluk hebt kun je voor 55.000 miles in business class en 70.000 miles in first class een enkele reis boeken tussen Noord-Amerika en Oceanië.

Qantas, A380, First Class
Qantas first class op de Airbus A380.(bron: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Qantas awards boeken met Alaska miles is voor velen onder ons dus vooral interessant voor ‘rond de wereld awards’. Je kunt uiteraard ook een stopover inbouwen. Denk aan Los Angeles-Perth met een stopover in bijvoorbeeld Sydney of Melbourne. De routeregels laten het helaas niet toe om Alaska miles te besteden tussen Europa en Oceanië. Zelfs tussen Azië en Oceanië is niet mogelijk. Nieuw-Zeeland is mogelijk maar alleen als er een vlucht aan vast zit van of naar Noord-Amerika. Verder kun je gelukkig wel awards binnen Australië boeken en hier is gelukkig meer beschikbaarheid te vinden.

Miles besteden bij Korean Air

Korean Air is een maatschappij die je misschien niet snel zou verwachten in het Alaska MileagePlan programma. Toch werkt Alaska hier ook mee samen. De mogelijkheden voor het besteden van miles zijn helaas niet heel interessant. Je kunt namelijk alleen maar miles besteden op routes tussen Noord-Amerika en Azië. Als je beschikbaarheid vindt moet je behoorlijk wat miles neertellen. Je kunt economy awards boeken vanaf 70.000 miles enkele reis. Voor business class awards is dit vanaf 105.000 miles enkele reis.

Korean Air
Korean Air business class op de Boeing 777. (foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Wil je verder richting Zuidoost Azië vliegen dan kostten deze awards respectievelijk 85.000 en 120.000 miles. Je kunt uiteraard wel een stopover inboeken in Seoul maar voor een awardreis rond de wereld zou ik Korean Air op Alaska miles niet willen aanraden.

Miles besteden bij Fiji Airways

Je zou het misschien niet verwachten maar Fiji Airways vliegt ook op Noord-Amerika. Het is een interessante optie om mooie business class awards te boeken tussen Noord-Amerika en Oceanië. Net als bij Qantas is dit mogelijk voor 55.000 enkele reis. In economy is dit 40,000 miles. Uiteraard kun je ook hier een stopover bij inbouwen. Denk aan bijvoorbeeld. Los Angeles-Sydney met een stopover op Fiji. Een nadeel hierbij is echter wel dat Fiji niet veel beschikbaarheid vrijgeeft voor business class awards.

alaska miles Fiji
Fiji Airways is een interessante optie voor vluchten tussen Noord-Amerika en Oceanië. (bron: Fiji Airways)

Alhoewel Fiji wel op bijvoorbeeld Hong Kong vliegt laten de routeregels het helaas niet toe om Alaska miles te besteden bij Fiji voor vluchten tussen Azië en Oceanië. Fiji Airways vliegt helaas op dit moment niet op Europa.

Conclusie

In dit artikel hebben we kort stilgestaan over het verdienen en vooral besteden van Alaska miles op Qantas, Fiji Airways en Korean Air. Helaas zijn er nog al wat beperkingen wat de routeregels betreft. Uiteindelijk bleken alleen Qantas en Fiji Airways interessant te zijn voor awards rond de wereld. Voor 55.000 miles kun je zo in business class de Grote Oceaan overvliegen. In first class is dit 70.000 miles. Vooral bij Qantas kan het nog wel even een zoektocht zijn om awardbeschikbaarheid te vinden. Korean Air bleek helaas geen goede deal te zijn om Alaska miles op in te zetten.

Uitgelichte afbeelding: Qantas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *