Airberlin vluchten naar de VS gesloten voor reserveringen

Air Berlin

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hoewel Airberlin vlak na de aankondiging van de aanvraag van uitstel van betaling verklaarde dat de vluchtoperatie niet in het geding zou komen, lijkt dit inmiddels onvermijdelijk. Volgens Airlineroute heeft de noodlijdende Duitse maatschappij reserveringen naar verschillende bestemmingen in Amerika gesloten met ingang van de winterdienstregeling (29 oktober tot 24 maart). Hoewel het niet ongewoon is dat luchtvaartmaatschappijen routes aanpassen met een nieuwe dienstregeling, zal dit onlosmakelijk verbonden zijn met de financiële situatie bij Airberlin. Eerder kondigde de airline juist nog een uitbreiding aan naar Noord-Amerika; een belangrijke markt. Ook de schaal van de aanpassing en het tijdstip wijzen erop dat de vluchtoperatie waarschijnlijk in gevaar is.

Getroffen routes

Op de route Berlijn Tegel naar New York JFK zijn vluchten AB7454/7455 gesloten voor reservering. Hiermee wordt het aantal wekelijkse verminderd van 11 naar 7.

De vluchten Berlijn – San Francisco en Düsseldorf – Boston zijn helemaal geblokkeerd. Vanaf Düsseldorf naar Los Angeles is één van de vijf wekelijkse vluchten gesloten voor boeking terwijl 2 dagelijkse vluchten naar Orlando niet meer geboekt kunnen worden.

Noord-Amerika is een belangrijke markt voor Airberlin

Refund onwaarschijnlijk

Het is onduidelijk wat de gevolgen voor passagiers zijn die al een vlucht hebben geboekt. Een refund ligt lastig door de faillissementswetgeving in Duitsland. Omboeken op andere Airberlin lijkt de beste optie aangezien andere airlines huiverig zullen zijn om passagiers over te nemen. Op dit moment lijkt het er vooralsnog op dat Airberlin de operatie alleen terugschaalt. Mochten de routes daadwerkelijk geschrapt worden dan kunnen passagiers die met een creditcard betaald hebben terecht bij de creditcardmaatschappij voor een betwisting van de transactie. Passagiers die geboekt hebben via een reisbureau of andere airline wenden zich daartoe voor een passende oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *