airBaltic zwaait Dash 8 echt uit, nu uitsluitend met de Airbus A220 in de lucht

airBaltic uitsluitend nog met A220 de lucht in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Baltische maatschappij airBaltic vloog gedurende enige tijd met drie type vliegtuigen. Namelijk de Airbus A220, Bombardier Dash 8 Q400 en de Boeing 737-300. De A220 moet op den duur de anderen vervangen was de gedachte. Door de uitbraak van het coronavirus en de beperkte vraag naar vluchten is dit traject versneld. airBaltic zal nu nog uitsluitend met de Airbus A220 vliegen.

Uitfasering

Begin dit jaar vloog de Baltische maatschappij airBaltic nog met drie type vliegtuigen. Het zat er al aan te komen dat de Boeing 737-300 de vloot zou gaan verlaten. De toestellen waren namelijk ook al behoorlijk op leeftijd en verre van duurzame vliegers. Ook de cabine was flink verouderd, waarover je in deze review meer kunt lezen. Door de uitbraak van het coronavirus kwam ook nog eens een groot deel van de vloot aan de grond te staan. airBaltic heeft dan ook moeten besluiten ook de Bombardier Dash 8 Q400 eerder uit te faseren.

Review: Business Class airBaltic Boeing 737-300 Vilnius-Riga
airBaltic Boeing 737-300

Bombardier Q400

In Europa zijn verschillende maatschappijen die vliegen met de Bombardier Dash 8 Q400. Dit type toestel is een propellertoestel. Vliegen met dit vliegtuig geeft dan ook een andere ervaring dan met bijvoorbeeld een vlucht in een Boeing 737 of Airbus A220.

Een review in Business Class met de Dash 8 kun je hier nog teruglezen.

Onder andere Luxair, Croatia Air en LOT vliegen in Europa met dit type toestel. Ook buiten Europa zijn er tal van maatschappijen die graag met dit type toestel vliegen. Zowel op korte afstanden als op routes waar weinig passagiers vliegen is het een ideaal toestel.

Lease

Toen airBaltic besloot te stoppen met vliegen met de Dash 8 heeft het Jetcraft ingeschakeld. Dit bedrijf is gespecialiseerd in onder andere de verkoop van vliegtuigen. De 12 toestellen zullen als lease toestellen aangeboden gaan worden. Er zijn 7 toestellen uit 2010, 1 uit 2011 en 4 uit 2013.

Review: Business Class airBaltic Bombardier Dash 8 Q400 Riga-Vilnius
airBaltic Bombardier Dash 8 Q400

Met het verdwijnen van deze toestellen uit de vloot van airBaltic, houd de maatschappij nog maar één type toestel over. Het betreft de Airbus A220 waar airBaltic uitsluitend nog mee gaat vliegen. De bedoeling is dat de grootte van de vloot in de toekomst uitgebreid zal worden naar 50 vliegtuigen. Op dit moment heeft airBaltic 23 Airbus A220 toestellen in de vloot. Dit moderne toestel is een stuk zuiniger ten opzichte van de voorgaande toestellen. Verder heeft het een prettige Business Class en grote ramen in het toestel. Een review in Business Class lees je hier.

Review: Business Class AirBaltic Airbus A220-300 (CS300) Parijs-Riga
Business Class airBaltic A220

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *