Air India hervat in december de route tussen Delhi en Amsterdam2 min leestijd

Toestel van Air India met Star Alliance livery (Bron: Unsplash / Chris Leipelt)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Air India startte in juni met een nieuwe route tussen Amsterdam Airport Schiphol en Delhi in India. Met ingang van de winterdienstregeling moest de luchtvaartmaatschappij noodgedwongen stoppen met de route. Nu zijn er toch slots beschikbaar gekomen om de route te hervatten.

Air India weer van Amsterdam naar Delhi

De eerste vlucht van de luchtvaartmaatschappij vertrok op 11 juni 2023. Amsterdam was de achtste Europese bestemming van de Indiase luchtvaartmaatschappij. Met de start van de winterdienstregeling eind vorige maand moest Air India stoppen omdat er geen slots waren in deze dienstregeling. Nu heeft de luchtvaartmaatschappij deze slots toch gekregen waardoor de route hervat kan worden.

Na een onderbreking van zes weken hervat Air India de route naar Amsterdam Airport Schiphol op 17 december 2023. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de luchtvaartmaatschappij in de zomerdienstregeling ook kan blijven vliegen op deze route.

Noodlijdend Air India door Air France-KLM overgenomen?

Met een Dreamliner naar Amsterdam Airport Schiphol

De vluchten op de route tussen Nederland en India vertrekken op maandag, woensdag, donderdag en zondag vanuit Nederland. De luchtvaartmaatschappij zal deze route tussen Amsterdam & Delhi volgens dit schema uitvoeren:

  • AI156 vertrekt om 19.45 uur uit Amsterdam (AMS) en komt de volgende dag om 07.55 uur lokale tijd aan in Delhi (DEL)
  • AI155 vertrekt om 12.55 uur lokale tijd uit Delhi en komt om 17.40 uur aan in Amsterdam

Op de route zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 787-8 Dreamliner in. In dit toestel is plaats voor maximaal 256 passagiers per vlucht. Daarvan kunnen 18 passagiers reizen in Business Class. Deze stoelen kunnen volledig plat en staan in een 2-2-2 opstelling. In Economy Class staan de stoelen in een 3-3-3 opstelling.

Tevens is KLM actief op de route naar Delhi. Deze luchtvaartmaatschappij zet de komende weken een Boeing 777-300ER in. Een aantal van deze toestellen is nu voorzien van de nieuwe Premium Comfort en World Business Class cabines. In de winterdienstregeling vliegt KLM ook met een Boeing 787-10 naar India.

Afbeeldingen ©AirIndia/Unsplash-Chris Leipelt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *