Air France vliegt nu met nieuwe configuratie Airbus A3501 min leestijd

Air France Airbus A350 nieuwe cabine (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Air France heeft onlangs haar nieuwe cabines aan boord van de Airbus A350 onthuld. Het eerste vliegtuig met de nieuwe cabines aan boord vliegt nu vanaf Parijs Charles de Gaulle.

Air France vliegt nu met nieuwste Airbus A350

Luchtvaartmaatschappij Air France heeft op dit moment 21 Airbus A350 toestellen in haar vloot. Twintig toestellen vliegen in de oude configuratie en het nieuwste toestel heeft de nieuwe cabines aan boord. Daarnaast staan er nog een aantal toestellen in bestelling bij Airbus. Deze toestellen krijgen ook al direct de nieuwe cabine aan boord.

Het eerste Airbus A350 toestel dat de nieuwe cabines aan boord heeft is de F-HUVA. Dit toestel heeft de afgelopen periode voornamelijk naar Vancouver en Lagos gevlogen. De luchtvaartmaatschappij zal in de toekomst de toestellen met de nieuwe cabines ook inzetten naar deze bestemmingen:

  • Beiroet van 3 november 2023 t/m 29 maart 2024 (op zaterdag)
  • Boston vanaf 31 maart 2024
  • Detroit vanaf 31 maart 2024
  • Cairo vanaf 31 maart 2024

Air France Airbus A350 nieuwe cabine (Bron: Air France)

In de nieuwe Airbus A350 is een Business Class, Premium Economy en Economy class cabine geplaatst. Deze toestellen hebben geen  La Premiere/First Class cabine aan boord. De 48 stoelen in Business Class zijn gebaseerd op de nieuwe versie die ook in de twaalf Boeing 777-300ER toestellen is geplaatst. In de Airbus A350 is ook plaats voor 32 passagiers in Premium economy en 212 passagiers in Economy Class.

Partner KLM is op dit moment ook de Boeing 777-300ER toestellen aan het voorzien van nieuwe cabines. Deze toestellen krijgen de nieuwe Premium Comfort class en een nieuwe World Business Class aan boord. Het eerste toestel vliegt al een tijdje rond. Het tweede toestel staat op dit moment in de hangar om voorzien te worden van de nieuwe cabines.

Premium Economy A350 ©Air France 1

Afbeeldingen ©AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *