Air France-KLM plaatst offerteaanvraag voor 160 nieuwe vliegtuigen1 min leestijd

Air France-KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM heeft bij Airbus en Boeing een offerteaanvraag ingediend voor in totaal 160 nieuwe vliegtuigen. Het zou gaan om de grootste order van Air France-KLM sinds de fusie in 2004. Twee weken geleden schreven we ook al over United Airlines die een megaorder plaatste voor 270 nieuwe toestellen.

160 nieuwe vliegtuigen voor Air France-KLM

De mogelijke order is volgens CEO Benjamin Smith een hoogtepunt in de geschiedenis van de maatschappij. De vliegtuigen zouden bedoeld zijn voor KLM en zowel de Nederlandse als Franse tak van Transavia. Air France-KLM moet volgens Smith samen sterk staan om de concurrentie aan te kunnen met IAG (British Airways en Iberia) en de Lufthansa Group. “Een moderne vloot is daarbij erg belangrijk”, aldus Smith. Bovendien moet ook een achterstand worden ingehaald. In 2004 was Air France-KLM namelijk de grootste groep in Europa. Vandaag de dag staat de maatschappij op nummer drie. Volgens Smith moet er nauwer worden samengewerkt om samen sterk te staan. “Ook moeten we sneller inspelen ook de markt”, aldus Smith.

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)
Met de mogelijke order moeten o.a. toestellen van Transavia worden vervangen. (Bron: Transavia)

De order zou al lang op de agenda hebben gestaan. Omdat veel toestellen nu aan vervanging tot zijn, zou dit het juiste moment moeten zijn om over te gaan tot het plaatsen van de order. De vloot voor korte vluchten bestaat op dit moment zowel bij KLM als beide takken van Transavia uit Boeiing 737-700 en -800 toestellen. Op dit moment is het nog onduidelijk welke types deze toestellen zullen gaan vervangen. Er gaan geruchten rond dat de Airbus A220 en A32neo, als ook de Boeing 737MAX in aanmerking komen.

Uitgelichte afbeelding: Air France-KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *