Air France introduceert nieuwe entertainment app2 min leestijd

Air France start vluchten naar Quito – Ecuador

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Inflight entertainment is een belangrijk onderdeel van je vlucht. De goede kwaliteit en ruime keuzemogelijkheden zijn zeer welkom als je bijvoorbeeld een long haul vlucht hebt. Tegenwoordig is de toevoeging van Wifi aan boord ook bij steeds meer airlines aan de orde. Air France komt nu met een nieuwe inflight entertainment app. Zo kun je voorafgaand aan de vlucht al bekijken welke films, series en muziek je aan boord kun verwachten.

In the Air

De nieuwe app heet ‘In the Air‘ en komt naast de huidige Air France app. De apps Air France Play, YouJoon en Air France Kids zijn ook nog steeds beschikbaar. De nieuwe In the Air app heeft drie functies. Je kunt vooraf het entertainment aanbod bekijken en het menu van de vlucht raadplegen. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het vliegen live de voortgang van de vlucht te zien. Dit is vergelijkbaar met dezelfde functionaliteit in het IFE dat Air France normaliter aanbiedt. Zoals het er nu naar uitziet is de app enkel beschikbaar voor Apple. Een Android versie is nog niet zichtbaar in de Play Store.

De apps van Air France in de Apple App Store (Bron: iTunes)
De apps van Air France in de Apple App Store (Bron: iTunes)

Voor vertrek en tijdens de vlucht

Als je de app hebt gedownload in de Apple App Store kun je inloggen met je boekingsgegevens. Vanaf twee weken voor vertrek wordt het entertainmentaanbod zichtbaar. Je ziet dan welke films, series en muziek aan boord te bekijken zijn. Ook kun je zien welk aanbod er specifiek voor de jongste reizigers is.

De nieuwe 'In the Air' app van Air France (Bron: iTunes)
De nieuwe ‘In the Air’ app van Air France (Bron: iTunes)

Natuurlijk is het ook altijd goed om te weten welk menu je aan boord kunt verwachten. Vaak is dit online ook al te raadplegen. Vanaf tien dagen voor vertrek komt het menu beschikbaar in de nieuwe app. Als je een speciale maaltijd hebt besteld (bijvoorbeeld vegetarisch of glutenvrij), dan is dit (nog) niet zichtbaar. Dit kun je wel in de reguliere Air France app zien.

Tot slot kun je met de nieuwe app het toestel live volgen tijdens de vlucht. Hierbij zie je de gebruikelijke info als vliegsnelheid, hoogte en temperatuur. Dit kun je nu ook zien in bijvoorbeeld de YouJoon app.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wifi aan boord

De app heeft wel een wifi-verbinding nodig voor het gebruik van de volledige functionaliteit aan boord. Het is ook belangrijk om te weten dat deze app bedoeld is voor long haul vluchten. Gebruik van Wifi is bij Air France niet gratis. Bovendien zijn nog niet alle toestellen uitgerust met Wifi. Dit moet uiterlijk in 2020 gereed zijn, aldus Air France. De Dreamliners hebben wel allemaal Wifi. Je betaalt € 5 voor 20 MB, € 10 voor 50 MB en € 30 voor 200 MB. Op andere toestellen gelden andere tarieven. Gebruik van WhatsApp en iMessage is gratis.

wifi klm 787

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *