Air France introduceert business class op binnenlandse vluchten1 min leestijd

Airbus A319 van Air France op de luchthaven van Parijs (CDG) (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France biedt vanaf nu business class aan op binnenlandse vluchten. Dat maakte de maatschappij gisteren bekend. Tot nu toe was het niet mogelijk om op een vlucht binnen Frankrijk voor business class te kiezen, maar daar komt dus vanaf nu verandering in. Hiermee kun je business class vliegen op bijna alle vluchten die de Franse maatschappij aanbiedt. Zo wordt een binnenlandse vlucht met aansluiting op een internationale vlucht in business class een stukje aangenamer. Afgezien van de extra business class voordelen zoals priority boarding en extra service aan boord, is de stoel helaas niet veel anders dan in economy.

Air France, business class, binnenlandse vluchten
Vanaf 4 februari biedt Air France ook business class aan op binnenlandse vluchten (bron: Air France)

3 soorten tarieven

Business class op binnenlandse vluchten is nu al te boeken voor reizen vanaf 4 februari. Hiermee is Air France de enige Franse maatschappij die business class aanbiedt op vluchten binnen Frankrijk. De maatschappij biedt drie soorten tarieven aan voor business class, namelijk Business Leisure, Business Flex en Business Abonné. Deze laatste laat het ook toe om een vlucht eerder of later te nemen waardoor er meer flexibiliteit voor de reiziger ontstaat.

Net als bij internationale vluchten heb je ook op vluchten binnen Frankrijk toegang tot de lounge als business class passagier. Op Parijs-Charles de Gaulle bevinden deze lounge zich in terminals F and G. Ook op Parijs-Orly, Bordeaux en Lyon heeft de maatschappij eigen eigen lounges. Daarnaast kunnen reizigers gebruikmaken van partner lounges op Parijs-Orly (terminal 1A), Marseille, Nice, Toulouse, Montpellier en Mulhouse. Op binnenlandse vluchten serveert Air France ook een lichte maaltijd voor business class passagiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *