KLM vliegt weer over Irak en Iran1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM vliegt per direct weer over Irak en Iran. Sinds januari was het niet meer mogelijk om over deze landen te vliegen vanwege het neerhalen van een toestel van Ukraine International Airlines.  Buitenlandse luchtvaartmaatschappijen zullen ook weer gebruik maken van het luchtruim boven Irak en Iran. De Duitse en Britse overheid hebben al groen licht gegeven om commerciële luchtvaart boven het gebied te hervatten.

KLM vliegt weer over Irak en Iran

KLM zal per direct weer gebruik maken van het luchtruim van deze twee landen. De European Union Aviation Safety Agency (EASA) heeft aangegeven dat het vliegen boven 25.000 voet veilig is. Door het sluiten van het luchtruim moesten er een aantal bestemmingen een aangevlogen worden via alternatieve routes. Dit had impact op diverse bestemmingen in het Midden-Oosten en  Zuidoost-Aziatische bestemmingen. Door het gebruik van het opengestelde luchtruim zal de vluchtduur weer afnemen vergeleken met de alternatieve routes.

Door het gebruik van een security-managementsysteem om risico’s te analyseren, blijkt dat het weer mogelijk is om over Irak en Iran te vliegen. De informatie uit de Nederlandse expertgroep is ook meegenomen in dit besluit. In deze groep zitten de inlichtingendiensten, alle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en NCTV.

Transavia vanaf Dubai naar Amsterdam via Athene

Transavia vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Dubai met een B737-800. Door de tegenwind is het niet mogelijk om rechtstreeks vanuit Dubai terug naar Amsterdam te vliegen. De luchtvaartmaatschappij maakte daarvoor altijd een tussenstop in het Bulgaarse Burgas. Door het sluiten van het luchtruim heeft Transavia deze vluchten uitgevoerd via het luchtruim van Saoedi-Arabië en Egypte, waardoor Athene meer op de route lag. Daardoor maakt Transavia momenteel een tussenstop in Athene.

Transavia introduceert nieuwe zomerse bestemmingen voor komende winter

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *