Vanaf nu betaal je ook bij Norwegian voor handbagage

Gratis long-haul vlucht en upgrade bij Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van vandaag betaal je nu ook bij Norwegian voor je handbagage. Net als Ryanair en WizzAir betaal je nu extra voor het meenemen van een bagagetrolley of bagagestuk dat in de bagagebak moet worden opgeborgen. Een kleine (rug)tas die onder de stoel voor je opgeborgen kan worden, is nog wel gratis mee te nemen. Meer info kun je vinden op de website van Norwegian via deze link.

Tarieven

Als je een ticket bij Norwegian boekt, kun je uit verschillende tarieven kiezen. Als je op zoek bent naar het goedkoopste ticket, waarbij je je ticket niet kunt wijzigen of annuleren, is de handbagage niet meer gratis. Bij de duurdere tarieven is de handbagage wel inclusief. Hieronder een overzichtje van de verschillende categorieën:

  • LowFare: het goedkoopste tarief. Alleen een kleine tas van maximaal 30 x 20 x 38cm mag gratis mee. Dit kleine tasje mag wel weer maximaal 10kg wegen!
    Je mag bij dit tarief geen koffer inchecken.
  • LowFare+: een duurder tarief. Handbagage is inclusief. Totale gewicht van alle handbagage mag maximaal 10kg zijn. (Met uitzondering van vluchten van/naar Dubai – daar geldt een max van 8 kg).
    Bij dit tarief is het inchecken van een koffer (maximaal 23 kg) ook inclusief.
  • Flex, Premium en PremiumFlex: de flexibele en premium tarieven: Handbagage is inclusief met een gezamenlijk maximum van 15kg. (Met uitzondering van vluchten van/naar Dubai – daar geldt een max van 8 kg)
    Bij dit tarief is het inchecken van een koffer (maximaal 23 kg) ook inclusief. Bij Premium zelfs 2x 23 kg.
Norwegian - bagage per tariefsoort
Norwegian – handbagage per tariefsoort

Handbagage bijboeken

Afhankelijk van het prijsverschil tussen het LowFare en LowFare+ tarief zou je er ook voor kunnen kiezen om toch voor het goedkoopste tarief te gaan en daarna de handbagage er bij te boeken. Volgens Norwegian liggen de prijzen tussen de €5 per vlucht bij vluchten binnen Scandinavië tot €9 per vlucht voor overige vluchten.

Heb je meer dan 10kg bagage? Boek dan een LowFare+ tarief, want dan kun je gratis je koffer laten inchecken.

Vóór 23 januari geboekt?

Heb je tickets vóór 23 januari 2020 geboekt met Norwegian? Dan geldt nog het oude beleid, dus mag je gewoon die trolley nog gratis meenemen.

Norwegian - handbagage beleid
Norwegian – handbagage beleid bij tickets geboekt vóór 23 januari 2020

Meer info kun je vinden op de website van Norwegian via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *