Air France budget de oceaan over

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder dit jaar schreef ik al over slots op Schiphol. KLM moest een aantal daarvan afstaan aan budgetmaatschappij Norwegian. In hetzelfde artikel had ik al aangegeven dat de SkyTeam partners niet stil hadden gezeten. Delta, KLM en Air France verlaagde de tarieven naar onder anderen New York. Air France gaat zelfs nog een stapje verder.

Joon

Air France wilde een jongere doelgroep aanspreken. Deze groep wil niet al te duur vliegen, maar mogelijk enigszins toch wel ‘luxe’. Hier speelde de Franse SkyTeam partner op in door een nieuwe budget ‘airline’ te starten, genaamd Joon. Joon vliegt vanaf 1 december 2017 naar Barcelona, Berlijn, Lissabon, en Porto. Maar de routes worden binnenkort uitgebreid. Hier schreef The Flying Dutchboy al eerder over.

Vanaf 25 maart komen daar binnen Europa de volgende routes bij:

  • 1. Parijs naar Oslo
  • 2. Parijs naar Rome
  • 3. Parijs naar Istanbul
  • 4. Parijs naar Napels

International komen er de volgende routes bij:

  • 1. Parijs – Cairo (25 maart)
  • 2. Parijs – Kaapstad (1 april)
  • 3. Parijs – Teheran (2 april)
  • 4. Parijs – Fortaleza (3 mei)
  • 5. Parijs – Mahé, Seychellen (5 mei)
© Joon

Uitbreiding

Vandaag nog melde de Franse krant La Tribune dat er mogelijk toch een uitbreiding op deze vluchten. Maar dan toch nog meer ‘budget’. Het moet meer lijken op prijzen zoals bij Norwegian en Level. Bij Air France vindt men dat er een plan gemaakt moet worden op de snelle ontwikkelingen van de concurrenten. Als ze dat namelijk niet snel doen zal Norwegian meer zitplaatsen aanbieden tussen Europa en de Verenigde Staten. Daar zitten ze waarschijnlijk niet op te wachten bij Air France.

Toekomst

Wat de toekomst ook zal brengen, er zullen veel veranderingen blijven komen om als airline boven water te blijven. 2017 was voor Air France-KLM een redelijk goed jaar, maar of dat in 2018 ook zo blijft is te bezien. Allerlei kosten gaan weer omhoog, wat de winst op de tickets zal verminderen, of de prijzen van de tickets zal verhogen. En dat laatste, zal misschien wel leiden tot minder passagiers.

 

Hoe dan ook we houden de berichten met betrekking tot een nieuwe airlines die budget over de oceaan zal gaan vliegen in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *