Joon gestart met vluchten; 7 nieuwe bestemmingen aangekondigd

Joon A320

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Joon, de dochtermaatschappij van Air France die de concurrentie aan moet gaan met het low-cost segment, is gestart met haar eerste vluchten naar Barcelona, Berlijn, Lissabon en Porto. Vanaf de hub op Charles de Gaulle vliegt Joon in eerste instantie met A320’s en A321’s binnen Europa. De service is niet geheel lowcost. Zo zijn drankjes gratis maar voor snacks moet betaald worden. Volgend jaar wordt ook met longhaul vluchten aangevangen; naar Fortaleza in Brazilië en Mahe op de Seychellen. Hiervoor worden A340’s gebruikt, en later A350’s. Op de lange vluchten heeft Joon een Business, Premium Economy en reguliere Economy class. In business class is de catering kostenloos. In alle klassen profiteren passagiers van individueel entertainment. Via de YouJoon app kan ook kostenloos worden gestreamed naar eigen apparaten.

Nieuwe bestemmingen

In het voorjaar van 2018 zijn nieuwe bestemmingen aangekondigd. Vanaf 25 maart gaat Joon 7 wekelijks naar Cairo vliegen. Verder wordt dan uitgebreid binnen Europa met vluchten naar Istanbul (7/week), Napels (14/week), Oslo (18/week) en Rome (49/week). 1 April komt daar Kaapstad bij met 3 vluchten per week. Tehran wordt een dag later gestart met dezelfde frequentie. De bestemmingen worden overgenomen van Air France.

Joon routemap
Het routenetwerk van Joon

Hip en trendy

Air France benadrukt bij Joon een hip en trendy karakter. Zo is de crew casual gekleed inclusief witte sneakers. De maatschappij moet millennials aanspreken die prijsbewust zijn maar niet per se bare bone willen reizen. Naast het uitgeklede serviceconcept hoopt Joon op de kosten te besparen door goedkoper personeel. Dit geldt echter alleen voor de cabine crew. De cockpitbemanning komt van Air France. Een poging om daar de arbeidsvoorwaarden te versoberen leidde tot felle protesten van de vakbonden.

 

Reacties

  1. kprrr zegt

    Iemand enig idee hoe je Joon uitspreekt? Ik gok als ‘joen’, maar dan klinkt een app als YouJoon weer voor geen meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *