Nieuw(s) bij Lufthansa

Nieuw(s) bij Lufthansa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen periode zijn er verschillende dingen bij Lufthansa veranderd. Denk hierbij aan opstappen in München, nieuwe bestemmingen, de livery en de aanpassing van de check-in procedure. In dit artikel de nieuwste veranderingen op een rij.

Opstap München korter

Er werden al een tijdje proeven uitgevoerd, maar nu is het definitief. Vanaf heden geen lange wachttijden meer als je vanaf München vliegt naar een van de volgende steden:

  • Düsseldorf (DUS), Berlijn (TXL), Frankfurt (FRA), Hamburg (HAM).

Bij aankomst in Terminal 2 heb je toegang tot een speciale security rij, waarbij je met maximaal één stuks handbagage mag vliegen.  Let op de borden ‘Smart Depart Fast Lane’.

Let wel op, dat deze manier van reizen alleen tijdens de spitsuren geldt.

Dus op weekdagen van 06.00 – 08.30 & 16.00 – 18.30.

Dit alles zorgt ervoor dat je geen uren van tevoren meer aan hoeft te komen op het vliegveld van München. Na de securityscans kun je snel doorlopen naar de gates.  De locatie van de gates is namelijk aangepast, waardoor je snel in het vliegtuig zit. Ditzelfde geldt ook voor de aankomst gates, die zijn snel bij de exit. Gaan andere airlines dit binnenkort ook doorvoeren? Het zou zeker voor zakelijke reizigers veel tijdwinst opleveren!

Smart Depart Fast Lane München
©BizTravel

Nieuwe bestemmingen

Net als veel andere airlines gaat vanaf halverwege maart de nieuwe dienstregeling in. Dat heeft te maken met de verdeling van de slots. In dit artikel schreef ik daar al eerder over. Ook bij Lufthansa gaat er het een en ander veranderen. Zo voegt Lufthansa 6 nieuwe bestemmingen toe, die allen met de A350-900 worden uitgevoerd vanaf München.

Lufthansa zal de volgende nieuwe vluchten toevoegen aan de dienstregeling.

  • 1. München naar Seoul (ICN) – 1 februari
  • 2. München naar New York (EWR) – 25 maart
  • 3. München naar Chicago (ORD) – 25 maart
  • 4. München naar Denver (DEN) – 25 maart
  • 5. München naar Singapore (SIN) – 27 maart
  • 6. München naar Vancouver (YVR) – 1 mei

Er worden al verschillende vluchten uitgevoerd met de bestaande A350’s naar o.a. Tokyo, Hong Kong, Beijing, Delhi, Mumbai en Boston. Dit toestel is een stuk zuiniger, stiller en prettiger om mee te vliegen dan de oudere toestellen, aldus CEO Hub München Wilken Bormann. Ze wonnen zelfs de ‘German Design Award’ met de cabines aan boord van de A350-900.

Vlucht FRA-MUC-YVR met A350-900 vanaf München.

Livery

Is het speculatie of is het echt? Gaat het oude wit met blauw en gele verdwijnen? Volgens enkele bronnen gaat zeer binnenkort de livery van de toestellen van Lufthansa veranderen. Het geheel wordt moderner. De kraanvogel die op het vliegtuig staat afgebeeld, zou er wat anders (strakker) uit komen te zien. Ook de letters krijgen een ander font. Het geel achter op de staart zou (kunnen) verdwijnen, en alleen de kleuren wit en blauw blijven mogelijk over. De B747-800 met nummer D-AIXI zou het eerste toestel zijn dat op dit moment in Rome aangepast wordt.

Ook binnenin het vliegtuig zullen er dingen anders uit komen te zien. Denk hierbij aan schaaltjes, borden etc. waarop het eten geserveerd gaat worden.

Het is nog even afwachten, maar 7 februari zou het eerste toestel gepresenteerd worden.

©TonvanderToolen
©Aerobuzz.de
©Clément Alloing

Automatische check-in

Vlieg je binnenkort vanuit Duitsland naar een van de Schengenlanden met Lufthansa? Dan krijg je voortaan automatisch 23 uur van tevoren je instapkaart.

Hiervoor heb je wel de Lufthansa-app nodig en ingelogd zijn met je Lufthansa of Miles&More account. In de app moet je aangeven of je wel of niet automatisch die instapkaart wilt ontvangen. Het geldt voor alle vluchten uitgevoerd met een Lufthansa vluchtnummer, dus ook op bus en trein. Na het ontvangen kun je uiteraard je stoel nog aanpassen.

Andere airlines zoals KLM of AirFrance hebben een soortgelijke service. Maar hierbij moet je nog wel zelf op ‘inchecken’ klikken. Je kunt dan je instapkaart ontvangen via bijvoorbeeld je mail, de app en bij KLM via WhatsApp. Fijn dat steeds meer airlines met je meedenken en op deze wijze tijd proberen te besparen.

 

Ga jij binnenkort met een van de nieuwe A350-900’s op stap? Of snel jij je door de securityscans op het vliegveld van München naar bijvoorbeeld Berlijn? Ik hoor graag je ervaring met een van de nieuwe dingen van Lufthansa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *