Air France beperkt aantal vluchten richting Azië

Air France B777-200 (©Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De dienstregeling van airlines is momenteel regelmatig aan verandering onderhevig. Doordat marktomstandigheden nog steeds erg onvoorspelbaar zijn wordt soms op korte termijn een toestel gewijzigd of een route geschrapt. Maar het komt ook voor dat routes juist wel opgestart worden. Zo proberen maatschappijen natuurlijk ook de kosten en baten op elkaar af te stemmen. Air France lijkt nu de vluchten richting Azië te beperken.

Onvoorspelbaar

De huidige situatie blijft nog steeds erg onvoorspelbaar. Dit is voor de planning van de routes van vliegmaatschappijen erg lastig. Zo is het mogelijk dat je nu een vlucht boekt voor bijvoorbeeld oktober, terwijl deze uiteindelijk geannuleerd wordt. Dit kan te maken hebben met een te lage vraag. Maar de dan geldende inreisbeperkingen spelen natuurlijk ook een rol. Zo kijkt bijvoorbeeld Transavia van week tot week welke bestemmingen aan te vliegen zijn. Eventuele geboekte vluchten die niet binnen het netwerk passen zijn dan niet mogelijk.

Air France heeft besloten om de frequentie van de vluchten naar drie Aziatische bestemmingen te beperken. Het gaat om vluchten vanaf 25 oktober 2020 tot 27 maart 2021. De website Routesonline meldt dat het zeer waarschijnlijk is dat er meer wijzigingen zullen volgen in de komende periode.

  • Parijs (CDG) – Beijing Capital (PEK): drie van de tien wekelijkse vluchten zijn gesloten voor reserveringen. Het gaat om vluchtnummers AF128 en AF125.
  • Parijs (CDG) – Seoul Incheon (INC): twee van de zeven wekelijkse vluchten zijn gesloten voor reservering.
  • Parijs (CDG) – Tokyo Haneda (HND): een van de twee dagelijkse vluchten is gesloten voor reservering. Het gaat om de vluchtnummers AF272 en AF279.

Boeing 777

Air France zet voor de vluchtig richting Azië voornamelijk Boeing 777-300 toestellen in. De maatschappij uit Frankrijk beschikt over 43 Boeing 777-300 toestellen. De laatste vliegtuigen van dit type kwamen in 2016 in de vloot. Daarnaast zijn er 25 Boeing 777-200 toestellen. Deze oudere toestellen werden voor het laatst in 2002 afgeleverd. Voor vracht heeft de SkyTeam parter ook nog eens twee Boeing 777 freighter toestellen. Deze vliegtuigen zijn geleased in 2009.

Boeing 777-300ER van Air France
Boeing 777-300ER van Air France (Bron: Air France)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *