Transavia maakt dienstregeling voor herfstperiode bekend

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel luchtvaartmaatschappijen kijken naar de  korte termijn dienstregeling. Waar normaal een dienstregeling voor een half jaar gemaakt wordt, is dat nu vaak voor een kortere periode. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de onvoorspelbaarheid van het Coronavirus. Waar verschijnt het virus weer of waar blijf het weg? En wat zijn de inreisbeperkingen van de lokale overheden die worden opgelegd. Ook Transavia kijkt hier nauwgezet naar. Transavia maakt voorlopig de dienstregeling voor de herfstperiode bekend.

Transavia

Eerder deze maand maakte Transavia nog bekend vanaf de winterperiode vanuit Brussel naar Innsbruck te gaan vliegen. De maatschappij verwacht dat de vraag naar deze bestemming verder zal toenemen. Vanaf Brussel vliegt Transavia nog niet. Vanaf Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Eindhoven biedt de maatschappij inmiddels wel weer vluchten aan.

Transavia maakt dienstregeling voor herfstperiode bekend

September & Oktober

Met de herfstperiode in het vizier maakt Transavia nu bekend welke bestemmingen men zal aanvliegen. Dat zijn er een stuk minder dan normaal het geval is. Transavia wil daarom op 70 bestemmingen gaan vliegen. Bestemmingen die uitgesloten zijn, zijn het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Libanon en Denemarken. Er is daar te veel onduidelijkheid over onder andere de reisrestricties.

De frequentie naar de bestemmingen in september en oktober zal ook anders zijn dan normaal. Omdat de vraag naar vluchten veel lager is dan voorheen. De bestemmingen waar je naartoe kan vliegen zijn bijgewerkt in de boekingswebsite van Transavia. Echter kan door aanscherping van reisrestricties het huidige aanbod en dus de dienstregeling weer een aanpassing krijgen.

Annuleren

Transavia geeft aan dat voor reizigers waarvan de vlucht geannuleerd is, maar de bestemming nog wel beschikbaar is, men gaat kijken of de reiziger kan worden omgeboekt. Reizigers krijgen hier persoonlijk bericht van, aldus Transavia. Wil je liever niet reizen? Dan kun je in aanmerking komen voor een voucher of teruggave van je betaling.

Transavia maakt dienstregeling voor herfstperiode bekend
Bron: Transavia

Stel je kiest ervoor om de vlucht om te boeken naar een ander moment, dan is dat mogelijk. Transavia kijkt dan met je mee wat kan. Omdat er voor dit jaar nog veel onduidelijkheid is over de ontwikkeling van de inreisbeperkingen, publiceert Transavia haar dienstregeling voor de zomer van 2021 eerder. Hier is naar verwachting eind augustus meer over bekend. InsideFlyer zal te zijner tijd hierover berichten.

Beeldmateriaal & Bron: Transavia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *