Air Belgium met nieuwe A330neo naar Mauritius2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de ontvangst van de nieuwe Airbus A330neo is Air Belgium helemaal klaar voor de toekomst. De airline besluit het toestel meteen op een nieuwe zonbestemming in te zetten: Mauritius. Het is voor het eerst dat de A330neo in de vloot van een Belgische carrier vliegt.

Airbus A330neo

Eerder deze maand mocht Air Belgium de eerste van in totaal twee nieuwe Airbus A330-900neo’s in ontvangst nemen. Het nieuwe type toestel moet de verouderde Airbus A340 vloot gaan vervangen. De viermotorige A340 is niet meer van deze tijd als het gaat om brandstofefficiëntie en comfort aan boord. De A330neo moet dan een verademing zijn. Maar wat staat passagiers eigenlijk te wachten in dit nieuwe toestel?

De nieuwe Airspace cabine van het vliegtuig biedt 286 stoelen in een drieklassenconfiguratie. Er is plaats voor 30 passagiers in Business class. De lie-flat stoelen voorzien van een eigen inflight entertainment systeem, diverse oplaadpunten en twee tafeltjes. De stoel is 53 cm breed en 200 cm lang als deze als bed gebruikt wordt. Daarnaast zijn er 21 Premium class stoelen en 235 Economy class plaatsen. Alle stoelen zijn uitgerust met een eigen inflight entertainmentsysteem. Aan boord is ook wifi aanwezig. 

De stoelindeling van de Airbus A330neo van Air Belgium is hier al te bekijken. De van de vloot van Air Belgium bestaat naast de A330neo uit twee A340-300 en vier A330-200 vliegtuigen. Een deel van de vloot voert enkel vrachtvluchten uit. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Nieuwe bestemming

Per 15 oktober 2021 vliegt Air Belgium tweemaal per week rechtstreeks naar het eiland Mauritius. Dit is een nieuwe bestemming voor de Belgische carrier. Daar komt binnenkort ook nog Curaçao bij. Deze route verloopt echter via Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. Vluchten naar Guadeloupe en Martinique worden vanaf het einde van het jaar weer opgestart. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *