Aer Lingus wil bij Oneworld Transatlantische Joint Venture Aansluiten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aer Lingus, een grote luchtvaartmaatschappij met een basis in Dublin (Ierland), wil bij de oneworld transatlantische Joint Venture aansluiten. Deze Joint Venture bestaat nu uit American, British Airways, Finnair en Iberia.

Aer Lingus sluit bij oneworld Joint Venture aan

De luchtvaartmaatschappij is in 2015 overgenomen door IAG. Dit is ook de eigenaar van British Airways en Iberia, dus op zich is het niet gek dat ze deze Ierse luchtvaartmaatschappij willen toevoegen.

Onlangs hebben de maatschappijen die nu in de Joint Venture zitten en Aer Lingus een aanvraag gedaan bij de DOT. Deze aanvraag is gedaan omtrent de antitrust immuniteit met betrekking tot deze Joint Venture. De volledige aanvraag is hier in te zien.

Op dit moment zijn er vaak goedkope tarieven te boeken vanaf Dublin vanwege de concurrentie. De verwachting is echter dat dit, indien de Joint Venture goedgekeurd wordt, niet meer het geval zal zijn.

Aer Lingus vooralsnog niet bij oneworld

Dat de luchtvaartmaatschappij aansluit bij de Joint Venture, zegt nog niets over het feit dat het aansluit bij de oneworld alliantie. Op dit moment is daar nog geen informatie over naar buiten gebracht.

Het is echter wel mogelijk om bij diverse programma’s een award ticket te boeken. Zo kun je bijvoorbeeld met British Airways Avios relatief goedkope vluchten boeken richting de Verenigde Staten. In dit artikel kun je daar meer over lezen.

Daarnaast komt Aer Lingus ook met een flat-bed richting Amsterdam. Dit zal in de loop van 2019 zijn en in dit artikel kun je daar meer over lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *