Aantal passagiers op Rotterdam-The Hague Airport daalt1 min leestijd

Rotterdam Airport, RTHA

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aantal passagiers dat via Rotterdam-The Hague Airport (RTHA) reisde is de afgelopen maanden flink gedaald. Op Schiphol steeg het aantal passagiers juist. De daling heeft vooral te maken met het feit dat RTHA vorig jaar veel vluchten van Schiphol overnam.

Minder passagiers Rotterdam-The Hague Airport

De derde luchthaven van Nederland verwerkte in de afgelopen maand juli in totaal 261.000 passagiers. In dezelfde maand van vorig jaar verwerkte Rotterdam-The Hague Airport in totaal nog 314.000 passagiers. Dat is dus een forse daling die te wijten valt aan de vluchten die dit jaar dus wel gewoon vanaf Schiphol vertrokken. Vorig jaar besloten veel maatschappijen zelfs niet eens op Schiphol te vliegen vanwege de grote chaos die er toen ontstond. Naast uitwijken naar Rotterdam Airport vertrokken vluchten zelfs ook vanaf Luik.

Rotterdam Airport, Zonnepark
Rotterdam-The Hague Airport verwerkte de afgelopen maanden minder passagiers. (Foto: Rotterdam-The Hague Airport)

Tot nu toe verliep alles op Schiphol nagenoeg vlekkeloos. Hierdoor was het dus niet nodig om uit te wijken naar bijvoorbeeld Rotterdam-The Hague Airport. Dit is dan ook te zien in het aantal passagiers dat via deze luchthaven vloog. Dit lag namelijk, in tegenstelling van wat we tegenwoordig gewend zijn van veel luchthaven, een stuk lager. Het piekmoment in het aantal passagiers op Rotterdam-The Hague Airport van vorig jaar was dus een uitzondering. Zoveel passagiers kon de luchthaven eigenlijk ook niet aan aangezien daar niet voldoende slots voor zijn. Afgezien van de daling in het aantal passagiers ten op zichtte van vorig jaar, is er dit jaar wel een lichte groei waar te nemen ten opzichte van 2019.

Uitgelichte afbeelding: Rotterdam-The Hague Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *