Ryanair blijft vluchten annuleren op luchthaven van Charleroi1 min leestijd

Stakingen België

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Low-cost maatschappij Ryanair blijft door een staking van piloten deze week vluchten annuleren op Brussels South Charleroi Airport. Vorige zomer had het zuiden van België ook al last van stakingen.

Ryanair annuleert vluchten

De Belgische luchthaven meldt dat Ryanair vandaag en gisteren al bijna 100 vluchten heeft geannuleerd. De piloten van de low-cost maatschappij staken op dit moment omdat zij meer loonsverhoging willen. Hierdoor zijn de passagiers naar populaire vakantiebestemmingen zoals Barcelona en Lissabon de dupe. De low-cost maatschappij heeft de vluchten naar deze bestemmingen namelijk moeten annuleren. Ryanair geeft verder aan dat deze stakingen geen zin hebben aangezien de piloten een gelijk salaris krijgen als andere maatschappijen binnen Europa.

Brussels South Charleroi Airport Ryanair
Ryanair blijft vluchten annuleren op Brussels South Charleroi Airport.

Naast een hoger loon eisen de piloten van de low-cost maatschappij ook betere arbeidsvoorwaarden. “Zeker nu het zo goed gaat in de luchtvaart, mogen ook wij hiervan profiteren”, zo leggen de piloten uit. Dat het op dit moment zo goed gaat in de luchtvaart blijkt wel. Cabinepersoneel van bijvoorbeel Emirates als Singapore Airlines kregen in de afgelopen maanden een flinke bonus uitgereikt.

Oplossing voor passagiers

Gelukkig zijn niet alle vluchten van Ryanair geannuleerd. Niet alle piloten hebben namelijk het werk neergelegd. De getroffen passagiers van de geannuleerde vluchten hebben volgens de Ierse prijsvechter wel een alternative vlucht aangeboden gekregen. Het is niet de eerste keer dit jaar dat Ryanair vluchten annuleert op Brussels South Charleroi Airport. Eerder dit jaar werd er door piloten van de maatschappij al verschillende keren gestaakt.

Uitgelichte afbeelding: Brussels South Charleroi Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *