Aanrader: het Viceroy op Bali

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Viceroy Bali hotel is misschien een hotel waar je nog niet van gehoord had. Maar zodra je foto’s van het hotel ziet, en dan met name van de infinity pools, herken je het hotel denk ik wel. Voor mij persoonlijk is dit hotel een icoon van Bali – hoe vaak ik het in advertenties en reclames voorbij heb zien komen kan ik niet tellen. Kortom, ik had een hoge verwachting van mijn verblijf in dit 5 sterren resort.

Midden tussen de rijstvelden ligt het hotel
Midden tussen de rijstvelden ligt het hotel

Aankomst en Check-in
Ik had een taxi geregeld vanuit Nusa Dua en na ongeveer ruim een uur rijden kwamen we aan in Ubud en reden we door richting het Viceroy. Het hotel ligt midden in de rijstvelden en bij het aankomen alleen al krijg je een ontspannen gevoel.

Aankomst bij het Viceroy Bali
Aankomst bij het Viceroy Bali

Bij aankomst bleek dat mijn kamer/villa nog niet helemaal klaar was, maar zodat ik niet doelloos hoefde te wachten werd me een gratis massage aangeboden. Na de massage kon ik dan gelijk door naar mijn kamer. De GM en wat andere staff (waaronder een Nederlandse stagiaire) kwamen allemaal langs om me persoonlijk welkom te heten en daarmee was de standaard gezet voor de rest van mijn verblijf.

De receptie
De receptie

Villa
Het resort bestaat uit 25 villa’s, waarvan nummer 19 de mijne zou zijn voor die nacht. Ik werd met een buggy naar mijn villa gereden en toen de deur openging viel mijn mond al open: wat een geweldige ruimte: een geweldige open ruimte met een heerlijk bed en een ruim zit- en werk gedeelte.

Buggy naar mijn villa
Buggy naar mijn villa

P1011577 P1011579 P1011583

De badkamer was ook ontzettend groot en ruim opgezet en heel erg luxe met een grote badkuip en een geweldige walk in shower.

Ruime badkamer
Ruime badkamer
Walk in shower
Walk in shower

Maar de highlight van mijn villa was niet in de kamer maar juist buiten: een verwarmde (!) privé infinity pool met één van de meest spectaculaire uitzichten die je maar op Bali kunt vinden.

Verwarmd prive zwembad
Verwarmd prive zwembad

P1011600

Spectaculair uitzicht
Spectaculair uitzicht

Faciliteiten
Het hotel heeft een restaurant, genaamd Cascades, met maaltijden op het hoogste niveau. Een aantal keer per jaar komen verschillende sterrenchefs vanuit de hele wereld naar het Viceroy om als gast-chef de bezoekers en hotelgasten van hun maaltijden te voorzien.

Het restaurant op sterren niveau
Het restaurant op sterren niveau
Cascades
Cascades

Mijn ervaring in het restaurant zowel voor het ontbijt als het diner is dat de staff zeer goed getraind is, veel kennis heeft en met een zee vriendelijke en open houding met je omgaat as gast.

Daarnaast heeft het hotel natuurlijk een spa, gym, een bibliotheek..

De spa
De spa
De Gym
De Gym

Maar onder het motto: ‘save the best for last’, er is dus een geweldige infinity pool (bekend van alle foto’s).

P1011611

…en voor iedereen die graag met zijn helikopter reist: er is een helipad.

Voor de Helikopter
…voor de Helikopter

 

Conclusie
In dit hotel is 1 nacht niet goed genoeg. Ik raad je aan om minimaal 3 dagen hier te verblijven want het is echt een van de beste hotels waar ik tot nu toe ben geweest. Van de persoonlijke GM die je overal tegenkomt, tot de rest van het personeel die service van het hoogste niveau verlenen, alles is service gericht. Mijn villa was geweldig en met een privé zwembad met spectaculair uitzicht staat het Viceroy Bali op mij lijstje van hotels waar ik snel naar terug moet!

Reacties

  1. Ready2board zegt

    Ziet er prachtig uit. Kun je een indicatie geven van de prijzen?
    Wat kost een gemiddelde overnachting en wat doet een ontbijt / lunch / diner in het hotel bijvoorbeeld?

  2. Mike zegt

    Dan ligt je ergens tussen de 200 en 1000 euro per nacht.. (al kun je via australische sites soms echt super goede deals scoren!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *