Review: COCO-MAT Athens BC7 min leestijd

COCO-MAT Athens BC

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ik val maar meteen met de deur in huis. Wat een geweldig hotel was COCO-MAT Athens BC! Ik had mezelf getrakteerd op wat luxe, had ik verdiend vond ik zelf. Je moet immers toch iets van een excuus hebben. En ik had net een nieuwe baan. Cadeautje voor mezelf. Bij het zoeken naar hotels op Booking.com kwam ik COCO-MAT Athens BC tegen en met nog meer één kamer beschikbaar. Die was voor mij!

COCO-MAT Athens BC
COCO-MAT Athens BC

Zonder nog enig idee te hebben wat ik voor vakantie ging boeken, heb ik de kamer geboekt. Ik zat nog in twijfel of  ik voor Griekenland zou gaan of een andere Europese bestemming. Het werd uiteindelijk Athene en Samos. Voordeel is nu dat je bij Booking kosteloos kan annuleren. Voor een 5-sterren hotel vond ik de prijs zeer meevallen. Ik was voor een nacht €158,- kwijt incl. ontbijt. Het is nog niet goedkoop maar voor mij betaalbaar. En zo kan je nog eens genieten van wat extra comfort.

Ligging COCO-MAT Athens BC

Vanaf de metro stop Akropoli is het nog geen 5 minuten lopen naar het hotel. Je kijkt tegen het nieuwe Akropolis Museum aan. Het is dus ook op loopafstand van alle bezienswaardigheden in Athene. Eigenlijk is alles wel op korte loopafstand. Zo heb je de bekende Plaka stairs op een paar minuten lopen. En het meesterwerk van de stad, de Akropolis is ook echt op korte afstand van het hotel. Je mag die zeker niet overslaan om te bezoeken. Eén van werelds oudste bouwwerken. En de trots van Griekenland.

Akropolis Athene
Het Parthenon, het paradepaardje van Athene.

Vergeet ook niet om de wijk Plaka te bezoeken. Dit vind ik persoonlijk de leukste wijk van Athene. Het is een wijk met veel leuke winkeltjes en je hebt er leuke restaurants.

Qua ligging is COCO- MAT Athens BC denk ik ook één van de beste hotels om vanaf het dakterras een geweldig uitzicht te hebben op het Parthenon. Vooral ’s avonds is het uitzicht fenomenaal. De Akropolis is dan helemaal verlicht en stijgt fier boven de stad uit. Ook handig als herkenningspunt als je even de weg kwijt bent.

Restaurants Athene
In de straat van het hotel heb je een hoop leuke restaurants.

Check in

De Grieken staan bekend om hun gastvriendelijkheid maar dit was wel de top. Nog nooit ergens zulke goede service gehad. Iedereen net zo vriendelijk en behulpzaam. Mocht niet eens mijn eigen koffertje naar de kamer brengen. Zo zwaar was die deze keer nou ook weer niet. Maar nee, mocht niet.
Het meisje van de receptie had toevallig in Nederland een opleiding gedaan. Het kwam toevallig ter sprake dat ik in Arnhem had gewerkt en ze vertelde dat daar ook een COCO-MAT winkel zit.

COCO-MAT Athens BC
De receptie van COCO-MAT Athens BC.
COCO-MAT Athens BC
Athene is één groot museum. Zelfs in het hotel liggen nog opgravingen.

Bij het inchecken kreeg ik ook nog als welkomstcadeau een tasje met allemaal drinken. Er zaten flesjes in met cola, bier, water en een pakje sinaasappelsap. Deze kon ik mooi in de mini bar bewaren. Zo had ik lekker koud drinken, aangezien het eind september nog 30 graden was.

Welkomstcadeau hotel
Het drinken wat je als welkomstcadeau kreeg.
Koffiebar kamer
Koffiebar en minibar.

Kamer

Kreeg ik ook nog  een gratis upgrade, dat was helemaal de kers op de taart. Een kamer met zicht op de Akropolis! Vanaf het balkon keek ik zo op het historische bouwwerk. Het balkon is niet heel groot maar er staan twee stoelen, je kan er lekker zitten en genieten van de gezellig drukke straat beneden.

Uitzicht kamer
Het uitzicht vanaf het balkon.
COCO-MAT uitzicht
Wat is jullie favoriet? Overdag of ’s avonds?

Het bed… Die wilde ik gewoon meenemen, zo lekker en comfortabel lag deze. Het was daarom ook echt een straf om ’s ochtends op te staan. Misschien toch maar eens een bezoekje brengen aan de COCO-MAT winkel in Arnhem. Alle matrassen en hoofdkussens worden handgemaakt in het Griekse Xanthi.

COCO-MAT Athens BC
Ze zeggen altijd weer lekker in je eigen bed slapen wanneer je naar huis gaat. Nou ik slaap liever in dit bed, dan in de mijne.
COCO-MAT Athens BC
De kamers hebben een leuk en neutraal design.

Verder was de kamer van alle luxe voorzien. In de kamer zelf had je de wastafel met alle mini toiletartikelen. Links daarvan had je de douche in een aparte ruimte en rechts het toilet. Het was wat handiger geweest als de wastafel niet buiten de douche was. Het is toch wat makkelijker als deze in één ruimte zijn. Ook heb je in de douche alleen maar een haakje om wat aan op te hangen. Niet iets waar je je kleding neer kan leggen voor na het douchen.

Wastafel hotel
Vrij ruime wastafel in het midden van de kamer.
Toilet hotel
Het toilet was rechts van de wastafel.

In het hotel draait alles om duurzaamheid, dit zie je overal in terug. In het interieur maar ook in de schoonmaak, en zelfs tot aan de borden bij het ontbijt. Deze geven aan dat je geen voedsel moet verspillen. Of dit werkt weet ik niet maar het is wel een slim idee om in ieder geval een poging te doen. Aangezien sommige mensen helemaal los gaan bij een ontbijtbuffet. Dit is gewoon zonde.

Vogels COCO-MAT
Vergeet niet omhoog te kijken want dan zie je de vogels van Marika Arapoglou.

Faciliteiten COCO-MAT Athens BC

Wil je na een lange wandeling door Athene lekker ontspannen dan kan dit ook bij COCO-MAT Athens BC, je hebt er namelijk een spa. Je kan nog even lekker naar de sauna of jezelf trakteren op een massage. Vindt je dat je nog niet genoeg bewogen hebt of je wilt de souvlaki’s en pita broodjes eraf trainen dan kan dat ook nog in de sportschool. Deze is niet heel uitgebreid maar het is voldoende om wat beweging te krijgen. Ook is de gym helemaal in de stijl van het hotel. Je zou ook de stad nog kunnen verkennen met de fiets, deze verhuurt het hotel ook.

Gym Coco-mat
De kleine maar compacte gym van het hotel.
Spa hotel
De spa van het hotel. Met een indoor vijver met schildpadden en vissen.

Nu over de eyecatcher van het hotel, het zwembad op het dak. Wil je een keer zwemmen met een fantastisch uitzicht dan moet je hier boeken. Het zwembad van COCO-MAT Athens BC is een infinity pool met zicht op de Akropolis. Het is geen groot zwembad. Niet om baantjes te trekken. Maar wel lekker ter verkoeling, aangezien het in de zomer behoorlijk warm kan worden in Athene.
Verder vindt je nog een bar/restaurant op het dakterras waar je onder het genot van een drankje of iets te eten van het uitzicht kan genieten. Dit kan van 12:00 tot middernacht.

COCO-MAT Athens BC
Dat is nog eens een uitzicht…
Athene
Geen groot zwembad maar groot genoeg om lekker af te koelen.

Bij de prijs in zat het ontbijt. Dit is een ontbijtbuffet van 07:00 tot 11:00. Ook dit paste geheel bij de rest van het hotel. Alles van goede kwaliteit en volop keuze. Alles was ook netjes geregeld met de corona regels. Er lagen handschoentjes en je moet je mondkapje dragen. Ze kwamen nog bij je tafel of je nog eventueel een speciale koffie wilde. Die werd dan voor je bereid en aan tafel gebracht.

Ontbijt COCO-MAT
Lekker groot ontbijt buffet met volop keuze.
Ontbijtruimte hotel
De ontbijtruimte op de begane grond.

Conclusie

Mijn conclusie is dat COCO-MAT Athens BC een geweldig hotel is. Ga ik nog een keer naar Athene dan is de kans groot dat ik hier nog een keer verblijf. Nergens zulke goede service meegemaakt. En op het hotel is ook niks aan te merken. Mooi modern hotel vlak in de buurt van één van de leukste wijken van Athene Plaka. En het uitzicht vanaf het dakterras is ook echt fenomenaal.

Vorig jaar ben ik ook al in Athene geweest, ben je benieuwd wat ik toen allemaal gedaan heb tijdens mijn 3-daagse trip dat kan je hier lezen.

Rooftop bar COCO-MAT
De rooftop bar van het hotel.

 

Overzicht

Voordelen

Locatie is top! Gelegen in het hart van Athene, naast het nieuwe Akropolis museum
Prijs voor het aantal sterren. Voor wat je krijgt valt de prijs reuze mee.
De service is uitstekend. De mensen die er werken zijn vriendelijk, behulpzaam. Beste service die ik tot nu toe heb gehad in een hotel.
Het bed! Heerlijk geslapen in het COCO-MAT bed.

Nadelen

Dat ik maar één nachtje had geboekt.
Enige ieniemienie puntje is dat ik waarschijnlijk de kamer iets anders had ingedeeld. De douche los van de wastafel is toch beetje onhandig.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Heerlijk hotel waar ik zeker terugkom als ik weer een keer naar Athene ga. Gelegen in één van de leukste wijken van Athene. Met alles op loopafstand. En het uitzicht is ook echt fenomenaal. Ik zou wel gaan voor een kamer met uitzicht op de Akropolis.

7 min leestijd">
4.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *