Review: Anantara Vilamoura Resort, Algarve5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een verblijf van 4 nachten in het Pine Cliffs Hotel hadden we nog twee nachten in het Anantara Vilamoura Resort en paar kilometer verderop bij de bekende havenplaats Vilamoura. Antantara, van oorsprong uit Thailand, staat vooral bekend om de hotels en resorts in Zuid-Oost Azië. In Europa zijn er maar weinig vestigingen van de keten. Het hotel is onderdeel van de Global Hotel Alliance en het Discovery loyaltyprogramma. Het resort in Vilamoura is tevens onderdeel van Virtuoso. Door via een aangesloten travel consultant te boeken krijg je extra voordelen. Bij dit hotel een upgrade bij aankomst, dagelijks ontbijt voor twee, 100 USD resortkrediet per verblijf en vroege check-in/late check-out bij beschikbaarheid. Voor mijn verblijf was er een promotie waarbij er bij boeking een dubbele upgrade gegarandeerd werd en het resortkrediet tijdelijk verhoogd was naar 150 USD. Dat vormde een uitstekende waarde. We boekten 2 nachten in een standaard Deluxe kamer die gelijk geüpgraded werd naar een kamer met uitzicht op de naastgelegen golfbaan; wederom de hoogste kamercategorie buiten de suites.

N.B. ten tijde van dit verblijf waren verschillende faciliteiten niet beschikbaar door de lagere bezetting en COVID-maatregelen. Deze review is dus niet noodzakelijk representatief. Informeer zelf vooraf bij het hotel over de stand van zaken met betrekking tot services en faciliteiten. Meer informatie over de hygiënemaatregelen die door het hotel en de toerismesector in de Algarve genomen zijn, lees je hier. Dit hotel voldoet aan het Clean & Safe programma van het Portugese toerismebureau.

Anantara Vilamoura Resort

Het hotel zelf ligt niet in Vilamoura zelf maar eigenlijk in de middle of nowhere, in een gebied met veel vakantiehuizen en golfbanen. Het is zo’n kwartiertje rijden naar de jachthaven/centrum van Vilamoura. Een huurauto is daarom een uitkomst. Er is ook een shuttle service naar Vilamoura en het zusterhotel aldaar, maar afhankelijk van de bezetting in het hotel moet je soms wachten. Kom je met eigen vervoer, dan is er een ondergrondse parkeergarage. Er is ook valet parking beschikbaar.

Bij aankomst waren we gelijk aan de beurt bij de receptie. De receptioniste legde de verschillende faciliteiten van het hotel, shuttle service en mogelijkheid tot een bezoek aan de beachclub uit, en bevestigde de Virtuoso voordelen. Ook de Customer Experience manager kwam zich voorstellen. Het hotel is laagbouw met maar drie verdiepingen en we kregen een kamer op de bovenste etage toegewezen met uitzicht op de golfbaan.

Deluxe kamer

Alle Deluxe kamers hebben dezelfde afmeting; 40 vierkante meter. Er is onderscheid tussen resort, tuin, zwembad of golfbaan uitzicht. Verder zijn er verschillende categorieën suites. Ook hier was de kamer gesealed.

Het resort is vrij nieuw en de kamers zijn dan ook strak en modern ingericht met veel hout. Rechts bij de ingang was een apart toilet. Aan de linkerwand waren verschillende kastruimten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het slaapgedeelte had twee bedden en een zitje.

De badkamer heeft een open design met schuifdeuren. Er was een grote, uitstekende inloopdouche en een apart bad. De amenities waren van een lokaal merk, Claus Porto.

Deze diashow vereist JavaScript.

Alle kamers hebben een balkon met daybed.

Er lag een welkomstgeschenk klaar. Ook was er een Nespresso apparaat. Ik vond het dan weer jammer dat je bij moest betalen voor koffie en thee (€1,50 per cup en maar liefst €3,50 voor de thee). Dat hoort bij deze klasse hotel gewoon inbegrepen te zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

’s Avonds was in dit hotel wel standaard een turndown service.

Mocht je iets missen in de kamer of extra water, amenities en dergelijke nodig hebben, dan kan je dit via de app aan de receptie of housekeeping bestellen of doorgeven. Erg handig.

Restaurants

Het hoofdrestaurant van het hotel is Victoria. Hier worden ontbijt en diner geserveerd. Er is zowel zitgelegenheid binnen als buiten.

Deze diashow vereist JavaScript.

In verband met de hygiëne werd hier alles door het personeel opgeschept. Er was geïmproviseerd met de opzet. Een rij tafels scheidde het buffet van de gasten. Op de tafels stonden wel bordjes met alle beschikbare gerechten. Er waren de gewoonlijke continentale warme en koude opties, met enkele Portugese specialiteiten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook hier was de kwaliteit van het eten erg goed. En gelukkig was ook de kwaliteit van de koffie en warme dranken uitstekend, in tegenstelling tot in het vorige hotel. De service was erg vriendelijk en proactief. Dat viel ook positief op. Al helpt het natuurlijk wel dat er relatief weinig gasten waren.

Voor lunch is er eigenlijk alleen de pool of lobby lounge/bar. Het visrestaurant Ria en fine dining restaurant EMO waren gesloten.

Faciliteiten

Het hotel heeft twee grote zwembaden. Bij het hoofdzwembad waren een aantal (erg comfortabele) ligbedden, zitjes en cabana’s. Helaas was dit zwembad wel erg ondiep en vrij klein. Bij dit zwembad is ook de Palm pool bar. Ik vraag me wel af of het aantal bedjes genoeg is bij een volledige bezetting.

Deze diashow vereist JavaScript.

Even verderop is nog een klein badje met uitzicht op de golfbaan.

Bij de andere vleugel is ook nog een klein zwembad in de schaduw.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook was er nog een zonnedek.

Gasten van het Anantara kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de Puro Beachclub aan het strand van Vilamoura. Reserveren via de receptie is hiervoor wel vereist. Je kan eventueel de shuttle vanuit het hotel nemen.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de lobby was nog een klein business centre hoekje.

Het hotel heeft verder nog een eigen spa en fitnesscenter.

Overzicht

Voordelen

Moderne kamers en hotel
Uitstekend ontbijt
Ontspannen sfeer
Vriendelijke, ook pro-actieve service

Nadelen

Locatie kan een nadeel zijn; er is weinig in de directe omgeving. Het hotel biedt wel een shuttle maar je bent hier dan afhankelijk van zonder eigen vervoer.
Prijs-kwaliteit voor de lunchopties was ondermaats
Redelijk klein zwembad

SERVICE

STERREN

KAMER

VOORZIENINGEN

LOCATIE

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Een erg fijn en rustig resort. Niet in het drukke stadscentrum. Dat kan een voordeel of nadeel zijn afhankelijk van je reisdoel. Het is in ieder geval een populaire optie bij golfers. De kamers zijn modern, het ontbijt goed en er zijn de faciliteiten die je mag verwachten. Het was erg rustig tijdens mijn verblijf en misschien wel mede daardoor was de service uitstekend. Ik vraag me wel af of de faciliteiten en service opgewassen zijn tegen een volle bak. Via Virtuoso kan je in ieder geval extra voordelen krijgen als je geen elite status hebt bij Discovery.

5 min leestijd">
4.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *