China Southern annuleert vluchten naar Guangzhou en Beijing3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen zomer schreven we nog dat het aantal non-stop vluchten tussen Nederland en China omhoog ging. Nu blijkt echter dat China Southern flink wat vluchten annuleert in november en december van dit jaar. Het gaat zowel om vluchten naar Guangzhou als Beijing Daxing.

China Southern minder vaak naar Amsterdam 

Pakt de voorgenomen frequentieverhoging van afgelopen zomer dan toch niet zo goed uit voor China Southern? Niet lang geleden maakte de Chinese maatschappij nog bekend van 4 naar 5 wekelijkse vluchten te gaan tussen Amsterdam (AMS) en Beijing Daxing (PKX). Er gaan echter flink wat vluchten uit het schema voor november en december 2024. Dit geldt overigens ook voor de verbinding met Guangzhou (CAN). 

A350-900 China Southern Airlines MSN411 - On Ground

Hieronder een overzicht van de geannuleerde vluchten. In totaal vallen er dus 12 vluchten uit tussen Nederland en China. China Southern cancelt ook vluchten van en naar Londen Heathrow (LHR). Het gaat om 7 vluchten tussen Heathrow en Guangzhou en 5 vluchten tussen Heathrow en Beijing Daxing. De Chinese airline geeft geen reden waarom zoveel vluchten zijn geannuleerd. 

Route VluchtnummerDatum annulering
Amsterdam – Beijing DaxingCZ345/346November: 13/22 en December: 4/24
Amsterdam – Guangzhou CZ307/308November: 12/17/19/21/25/27 en December: 5/24

Reisplannen gewijzigd

Op sociale media is ook te lezen dat China Southern vluchten annuleert. De airline vraagt passagiers om zelf de reisplannen aan te passen. Voor vragen en hulp kunnen zij ook contact opnemen met bij de maatschappij via e-mail (95539[at]csair.com) of telefoon (+86 2095 539). Let op dat het telefoonnummer een Chinees nummer betreft. Een telefoontje naar CZ kan dus aardig in de papieren lopen. Indien de reis is geboekt via een online travel agency of reisagent dan moeten reizigers hiermee contact zoeken. 

China Southern, Economy, A330

Reisinspiratie

Op zoek naar wat inspiratie voor een reis naar China en omgeving? Natuurlijk hebben we heel wat tips met je te delen. Wat dacht je van een bezoek aan Beijing, Shanghai of Hong Kong? Er zijn ook heel wat mooie hotels te vinden in het immense Aziatische land. Denk bijvoorbeeld aan het Swissôtel Beijing, Four Seasons Shenzhen of het Grand Hyatt Hong Kong.

Mocht je een langere reis door China maken dan is het zeker ook een aanrader om de hogesnelheidstrein te nemen. Om een indruk te krijgen van de Chinese treinen kun je het trip report bekijken over de reis van Shanghai naar Nanjing. En natuurlijk de video op ons YouTube kanaal.

Vluchten met China Southern zijn te boeken via de website van de Chinese maatschappij. Of via boekingssites als Momondo en Cheaptickets.

Bron foto’s: Airbus / China Southern