Transavia in november met 200 reisprofessionals naar Oman2 min leestijd

Transavia Airbus A321neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Transavia gaat in november van dit jaar een vlucht verzorgen naar Oman. De maatschappij brengt dan ruim 200 reisprofessionals naar een ANVR-congres. Transavia nam onlangs nog de vijfde Airbus A321neo in gebruik.

Transavia in November naar Oman

In november van dit jaar vindt in Oman het ANVR-congres plaats waar weer vele reisprofessionals bij aanwezig zullen zijn. Vorig jaar vond dit congres in Spanje plaats. Op 13 november zal Transavia de reisprofessionals van Schiphol naar Muscat brengen om vervolgens op 17 november weer terug te vliegen. De route tussen beide luchthavens kan echter niet in één keer worden afgelegd. Daarom maakt de maatschappij onderweg nog een tussenstop om te tanken. Het is op dit moment nog onduidelijk waar dit precies zal zijn. Bepaalde Airbus A321neo’s kunnen echter wel de hele route tussen Schiphol en Muscat in één keer afleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Long Range-variant die een vliegbereik heeft tot 7400 km. Ook de Xtra Long Range-versie die Airbus binnenkort gaat introduceren kan deze afstand makkelijk afleggen.

Transavia vliegt in november met 200 reisprofessionals naar Oman. (Bron: Transavia)

Deze variant heeft namelijk een vliegbereik van tot wel 8700 km. Transavia heeft er echter voor gekozen deze typte toestellen niet te gaan bestellen vanwege de focus op korte afstanden. Tot op heden heeft Transavia nog nooit zover gevlogen. De vlucht tussen Schiphol en Muscat zal dus de langste route zijn voor Transavia. Muscat wordt daarmee de verste bestemming waarop Transavia tot dan toe gevlogen zal hebben.

Ustainable Aviation Fuel

Transavia heeft samen met de ANVR besloten om de CO2-uitstoot tijdens deze vluchten te willen verlagen. De maatschappij vliegt daarom deels op ustainable Aviation Fuel.

Uitgelichte afbeelding: Transavia

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    De langste Transavia route ooit in een A321? Goh, die reislui hebben wel lef, zeg. Het lijkt mij zachtje uitgedrukt niet erg leuk om geradbraakt in MCT te arriveren. Maar aan de andere kant kunnen ze wel zelf ervaren hoe het is om bijeengepakt als haringen in een ton te mogen vliegen.

    Overigens is Oman en erg mooi land. Mocht het ze lukken om daar in drie dagen achter te komen, dan is het te hopen dat ze hun snatertjes dicht houden. Het land is tot nu toe gelukkig ontsnapt aan het massatoerisme, en dat mag héél lang zo blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *