Ook Qatar Airways weer rechtstreeks op Bali2 min leestijd

Qatar Airways Aircraft taxied op de luchthaven (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways vliegt sinds vorige week weer rechtstreeks op Bali. De maatschappij heeft besloten de vluchten naar Bali weer te hervatten nu Indonesië weer toegankelijk is voor buitenlandse toeristen.

Qatar Airways weer op Bali

Op dit moment vliegt Qatar Airways vier keer per week op Denpasar. Vanaf Doha vliegt de maatschappij elke dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag op de Balinese luchthaven. De vlucht vertrekt vanuit Doha om 2:05 ’s nachts en komt dezelfde dag om 16:55 aan op Bali. De terugvlucht vertrekt om 1:05 ’s nachts vanuit Denpasar en komt vervolgens dezelfde dag om 5:35 aan in Doha.

Qatar Airways, A350
Qatar Airways vliegt weer rechtstreeks op Denpasar (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

De afgelopen maanden vloog alleen Singapore Airlines rechtstreeks op Denpasar. Ook KLM vliegt sinds eind vorige week weer rechtstreeks op Denpasar.

Geen verplichte test meer bij aankomst

Nadat Bali sinds een paar maanden weer buitenlandse toeristen verwelkomt werden de reisregels steeds meer versoepeld. Zo is er inmiddels geen quarantaineplicht meer voor aankomende toeristen. Ook kunnen buitenlandse toeristen uit 43 landen, waaronder Nederland en België, sinds 7 maart bij aankomst een visa on arrival afhalen. Sinds de uitbraak van de pandemie is het visa waiver programma namelijk tijdelijk stopgezet. Een visa on arrival is geldig voor 30 dagen en kost ongeveer € 30,-.

Indonesië stelt opening grenzen verder uit
Buitenlandse toeristen uit 43 landen kunnen bij aankomst in Bali een visa on arrival kopen.

Volledig gevaccineerde toeristen hoeven binnenkort ook geen verplichte PCR-test meer te doen bij aankomst. Daar komt wel een lichte gezondheidstest voor in de plaats. Indien bij de test coronagerelateerde klachten bij optreden zoals een te hoge lichaamstemperatuur moet de reiziger alsnog een PCR-test ondergaan. De officiële aankondiging is nog niet door de Indonesische regering gemaakt. Wel wordt dit binnen een week verwacht.

Conclusie

Na Singapore Airlines en KLM vliegt nu dus ook weer Qatar Airways rechtstreeks op Denpasar. Voorlopig blijft dit op vier vluchten per week. De vluchttijden zijn helaas niet heel aantrekkelijk. Het is een goede zaak dat Bali weer langzaam opengaat, zeker als je bedenkt dat het eiland grotendeels afhankelijk is van toerisme. De situatie voor aankomende toeristen is binnenkort vrijwel hetzelfde als voor de uitbraak van de pandemie. Het enige wat je nog hoeft te doen is een visa on arrival kopen bij aankomst.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *