100e KLM Open 2019 – Wat te verwachten5 min leestijd

100e KLM Open 2019 – Wat te verwachten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de komst van de nieuwste Boeing 787-10 Dreamliner voor KLM (30 juni) en het startschot gisteren, 29 juni, kunnen de festiviteiten voor het KLM 100 jarig bestaan van start gaan. Vandaag is het nog exact 99 dagen totdat KLM 100 jaar bestaat en nog steeds onder dezelfde naam vliegt. Een jaarlijks terugkomend event, het KLM Open, staat dit jaar natuurlijk volledig in het teken van het 100 jarige bestaan. Het 100KLM Open zal dit jaar plaatsvinden van 12 september tot en met 15 september 2019. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten.

Geschiedenis

De allereerste keer dat dit golftoernooi in Nederland werd gehouden was in 1912. Dit toernooi vond toen plaats op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club in de duinen in Wassenaar. Winnaar was toen George Pannell. In die tijd heette het nog niet de KLM Open, dat is pas later ontstaan. In eerste instantie heette het toernooi de Dutch Open. Tot en met 1939 werd de Dutch Open elk jaar gespeeld. Vanwege de Tweede Wereldoorlog werd van 1940 tot 1945 het toernooi niet gespeeld. In 1946 werd het weer gespeeld, ditmaal in Hilversumsche Golf Club. Het toernooi werd hierna, net als daarvoor, op verschillende banen in Nederland gespeeld. Denk aan de Kennemer in Zandvoort, De Pan in Utrecht en de Eindhovensche Golfclub in Valkenswaard.

Vanaf 1981 werd er een titelsponsor gekoppeld aan het toernooi. KLM was dit van 1981 t/m 1990, onder de naam KLM Dutch Open. Van 1991 tot 1995 heette het de Heineken Dutch Open. In 1996 en 1997 was het de Sun Microsystems Dutch Open. Hierna volgde nog:

  • 1998-2000: TNT Dutch Open
  • 2001-2002: Het TNT Open
  • 2003: Lucas Bols – ING Bank Dutch Open

En vanaf 2004 heet het de KLM Open, zoals we dat nu nog steeds kennen. Dit jaar zal het toernooi voor de 100keer worden georganiseerd. Dit valt mooi samen met de 100everjaardag van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij.

Aankomst KLM Boeing 787-10 mogelijk vertraagdHet toernooi zal eenmalig worden gehouden op de The International in Badhoevedorp, nabij Amsterdam. Vanaf 2020 zal er tenminste drie jaar gespeeld gaan worden op de nieuwe golfbaan in Cromvoirt: Bernadrus.

The International

Golfbaan The International in Badhoevedorp is pas sinds 2012 geopend. Hij is ontworpen door golfer Ian Woosnam. Bijzonder aan de baan is onder andere dat er hoogteverschillen zijn tot wel 14 meter en er vele waterpartijen zijn. Zowel de hoogte verschillen alsook de aanwezigheid van het vele water zorgen ervoor dat er mooie banen zijn ontstaan die een goede uitdaging bieden voor de spelers.

Voor de 100KLM Open op The International zijn enkele aanpassingen gedaan aan de banen. Zo is Hole 13 gereed gemaakt voor het Beat The Pro spel, waarbij de tee verlengd is zodat men hieromheen een stadion kon bouwen. De back tee van Hole 12 is ook aangepast. Hieronder een impressie van de baan in september.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat te verwachten

Tijdens de 100KLM Open op The International in Badhoevedorp zijn er een aantal bijzondere gasten. Zo kunnen bezoekers een aantal bekende golfspelers verwachten op de baan. Wat dacht je van Sergio Garcia, Patrick Reed, Lee Westwood en natuurlijk ook de Nederlandse Joost Luiten zullen aanwezig zijn bij het toernooi. Ook kun je verder uitkijken naar de Belg Thomas Pieters die de KLM Open in 2015 nog won. Uiteraard zijn er nog veel meer goede spelers te verwachten op de KLM Open in september.

Het programma is verdeeld over vier dagen, waarbij op donderdag 12 september de eerste slag wordt geslagen en op zondag 15 september alweer de finaledag is. Wie zal de 100KLM Open winnen; is het onze eigen Luiten, of gaat de prijs naar een andere speler?

100e KLM Open 2019 – Wat te verwachten
Joost Luiten wint de KLM Open in 2015

Natuurlijk kom je kijken naar een goed potje golfspel. Maar er is tijdens dit toernooi ook nog genoeg anders te zien. Zo zijn er verschillende ‘side events’ zoals ze het zelf noemen bij de KLM Open.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Beat the Pro, waarbij je naast een pro op Hole 13 een balletje mag slaan. Wie weet win jij het van de pro en krijg je twee vliegtickets naar een bestemming in Europa.

Ben je nog niet zo goed in golfen, dan kun je een 15 minuten gratis golfles krijgen van een professional van de PGA Holland. Dit vindt plaats bij de Golf Academie. Voor de kleine bezoekers (6 – 12 jaar) is er RAAK, hier kun je op een leuke manier kennismaken met golf. Verder is er ook ‘Sla je wereldbal’ waarbij je kans maakt op KLM vliegtickets en is er de KLM Open Expo met vele kraampjes: van golfreizen tot aan golfballen, handschoenen en andere kledij.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wil je up to date blijven over alles van de 100KLM Open, check dat dan hier

Toegangskaarten

Wil jij in september naar de KLM Open, dan is het verstandig niet te lang meer te wachten met het bestellen van je kaarten. Flying Blue Elite leden hebben onlangs een bericht gehad waarbij ze kaarten gratis of met korting konden bestellen. De gratis kaarten waren in no-time uitverkocht voor de vrijdag, zaterdag en zondag. Voor donderdag zijn er nog gratis kaarten voor Platinum deelnemers van het Flying Blue programma. Je kunt eventueel ook nog van dag wisselen via de uitnodigingsmail die je van KLM Events hebt ontvangen. Via deze website van de KLM Open kun je de reguliere tickets aanschaffen.

Ben je in het bezit van en Flying Blue American Express kaart, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook van hen een mail gehad. Afhankelijk van de soort Amex kaart krijg je een korting op de aanschaf van de tickets of gratis kaarten. Uiteraard zijn deze gratis kaarten ook hier al op. Meer informatie over kaarten bij American Express kun je hier vinden.

Bron en beeldmateriaal: KLM Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *