Zwanenburgbaan weer in gebruik, Schiphol klaar voor drukke zomer2 min leestijd

Zwanenburgbaan weer in gebruik, Schiphol klaar voor drukke zomer

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen periode is er veel aan de start- en landingsbanen op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol gewerkt. Begin 2019 werd hier de Kaagbaan nog onder handen genomen. Dit is een van de belangrijkste start- en landingsbanen van Schiphol. Het is namelijk een preferente-baan, wat ervoor moet zorgen dat het vliegverkeer de omgeving het minst belast. De werkzaamheden aan de Kaagbaan werden uitgevoerd tussen 24 februari en 11 maart. Ook werd onlangs de Zwanenburgbaan verbeterd, maar deze is nu gereed voor de drukke zomer en dus weer in gebruik genomen.

Werkzaamheden

De Zwanenburgbaan werd tussen 10 maart en 22 april onder handen genomen. Eén dag langer dan in eerste instantie gepland was. Dit kwam door een storing aan de verlichting op de start- en landingsbanen. Tijdens de werkzaamheden zijn niet alleen de lampen vervangen voor duurzamere LED-verlichting. Er zijn ook tal van anderen werkzaamheden uitgevoerd om zo efficiënt gebruik te kunnen maken van de sluiting van de Zwanenburgbaan. Zo zijn het asfalt, bekabeling en markering vernieuwt. De werkzaamheden zijn in samenwerking met Heijmans uitgevoerd. De afgelopen periode is er gewerkt in ploegdiensten van 24 uur, waarbij ruim 200 medewerkers betrokken geweest zijn.

Zwanenburgbaan weer in gebruik, Schiphol klaar voor drukke zomer

Drukte

De Zwanenburgbaan is niet de meest gebruikte start- en landingsbaan. In de periode dat deze niet gebruikt kon worden werd de Buitenveldertbaan gebruikt. Als dat niet mogelijk was kon er alleen in uitzonderlijke gevallen gebruik gemaakt worden van de Aalsmeerbaan. Denk hierbij aan slecht weer.

Nu de Kaagbaan en Zwanenburgbaan weer in gebruik genomen zijn, is Schiphol klaar voor de drukke zomerperiode die gaat komen. Natuurlijk eerst de drukke weken in april en mei, waarna juni t/m augustus ook erg druk zullen worden met het vakantieverkeer. In de periode van 24 april tot en met 9 mei moet er nog wel op 10 nachten geveegd worden. Hiervan heeft het vliegverkeer echter minimaal last. Dit komt omdat het in de nacht wordt uitgevoerd.

Zwanenburgbaan weer in gebruik, Schiphol klaar voor drukke zomer

Bron en beeldmateriaal: Amsterdam Airport Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *