Zo werkt AwardWallet – Makkelijk al je accounts bijhouden4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is met AwardWallet mogelijk om al jouw loyaliteitsprogramma’s bij te houden. Op die manier komt het nooit meer voor dat je miles verlopen, je de inlogcodes niet meer weet of dat je überhaupt vergeet dat je nog voldoende punten hebt voor een award ticket in een wat ouder account.

Zo werkt AwardWallet

AwardWallet biedt support aan voor diverse soorten loyaliteitsprogramma’s, van luchtvaartmaatschappijen tot hotels, van verhuurbedrijven tot cruiselines en van credit cards tot supermarktprogramma’s. Je kunt hierbij denken aan Flying Blue, British Airways, Airmiles, Amex, Hilton en World of Hyatt.

Om gebruik te maken van de tool moet je je eerst aanmelden. De volgende stap is om een loyaliteitsprogramma toe te voegen. Je hebt hierbij de keuze uit vier opties:

 1. Automatisch een loyaliteitsprogramma laten volgen
 2. Handmatig een loyaliteitsprogramma volgen
 3. Handmatig een voucher of gift card toevoegen
 4. Handmatig documenten toevoegen

Het voordeel van de eerste optie is dat je automatisch een melding krijgt als er iets veranderd is in een account. Dit varieert van bijschrijvingen van punten tot miles die bijna verlopen. Op die manier heb je altijd een handig overzicht. Een programma toevoegen kun je op twee manieren doen; door de naam in te voeren in de witte balk of in de categorie te zoeken.

AwardWallet programma toevoegen

Als je dit gedaan hebt moet je nog een aantal gegevens invoeren. Dit hangt echter af van de keuze die je hiervoor hebt gemaakt. Om het overzichtelijk te houden gaan we er van uit dat je voor de eerste optie kiest (automatisch laten volgen). Dit is immers de meest handige functie om het overzicht te bewaren over jouw al accounts.

Allereerst kies je de Account Owner. Dit kun jij zelf zijn of een familielid. Het is in de tool mogelijk om meerdere personen toe te voegen. Je kunt deze personen vervolgens ook een eigen inlog geven waar zij alleen hun persoonlijke informatie zien. Op die manier kun je ook het overzicht bewaren voor je gezin of familie.

Daarna vul je het loyaliteitsnummer in en het bijbehorende wachtwoord. Vervolgens kies je waar je het wachtwoord wilt bewaren. Bewaar je deze lokaal, dan moet je het wachtwoord opnieuw invullen als je van PC verandert. Als je deze bewaard in de tool is dat niet nodig. Tot slot moet je nog akkoord gaan met de voorwaarden. AwardWallet opent vervolgens een aparte pagina en logt automatisch in. Hierdoor krijgt de tool de informatie die het nodig heeft; aantal miles, eventuele status, wanneer de punten verlopen etc.

AwardWallet programma toevoegen

Overzicht van je loyaliteitsprogramma’s

Als je dit hebt gedaan, zie je de onderstaande informatie op de overzichtspagina.

AwardWallet tool

Daar kun je vervolgens deze informatie uithalen:

 1. Betekent dat de balans in de afgelopen 24 uur is veranderd
 2. Je kunt dit selecteren als je hier iets mee wil doen (zoals verwijderen)
 3. Hier kun je meer informatie vinden over jouw account
 4. Hier zie je dat het automatisch inloggen niet mogelijk is voor dit programma
 5. Mocht een programma onderdeel zijn van een alliantie, dan zie je dat hier (zoals oneworld)
 6. Je status binnen de alliantie (zoals oneworld Sapphire)
 7. Gebruikersnaam om in te loggen
 8. Loyaliteitsnummer
 9. Geeft aan dat je wachtwoord lokaal is opgeslagen
 10. Huidige elite status
 11. Voortgang elite status
 12. Het aantal punten dat je in je account hebt
 13. Geeft aan dat het automatisch updaten is uitgeschakeld (om technische redenen)
 14. Geeft aan dat je het automatisch ingevoerd hebt
 15. Laatste verandering qua balans
 16. Geeft aan of deze verandering positief of negatief was
 17. De voortgang tot je doel (kun je handmatig instellen)
 18. Geeft aan wanneer je miles verlopen
 19. Geeft aan dat deze datum geschat is

Zoals je ziet kun je dus een hele hoop informatie uit het programma halen. Op die manier is het makkelijker om alles bij te houden en te voorkomen dat miles verlopen. Je krijgt ook een melding als er iets verandert. Afhankelijk van het programma dat je kiest, Free of Plus, kun je genieten van nog meer voordelen. Zo kun je ook een pasje krijgen met al je account gegevens, zodat je in één oogpslag kunt zien wat je nummer is van een bepaald programma.

Meer informatie over de ervaringen en het verschil tussen de gratis versie & Plus versie van AwardWallet krijg je in een volgend artikel. Wil je je pre-registreren voor de Premium Memberships? Dan kun je terecht op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *